Inför matchen Charlton - Wigan

League One: The Valley, Lör 17/10 kl. 16:00

Skönt att Nations League är över så att vi kan återgå till riktig fotboll!

I morgon blir det match mellan två lag som är egentligen borde spela i Championship men som på grund av taskigt ägarskap nu möts i League one.

Dessutom - Deadline Day!

Nu när Charlton är befriade från taskigt ägarskap och istället har en rockstjärna vid rodret så kan man tänka sig att allt är frid och fröjd. Det är dock inte så lätt och många klubbar kämpar fortfarande för sin överlevnad och Wigan är tyvärr ett av lagen som går i extrem motvind.

Wigan gjorde en fantastisk insats i andra delen av säsongen och hade klarat sig kvar i the Championship utan problem om det inte vore för administration och 12 minuspoäng. Den tvingade flytten till League one fick flera konsekvenser: (1) majoriteten av spelarna lämnade under sommaren; (2) ny tränare och; (3) alla nya spelare som har kommit in i laget är där på korttidskontrakt. Utöver detta så är nya ägare inte helt på plats men det ryktas om någon eller några från Spanien vilket gör att det Wigans följare ser ljuset i tunneln.

En anekdot är att Charltons nyförvärv Ben Watson spelade i Wigan mellan 2009–2015 och nickade in vinstmålet mot Man City på övertid i FA-cupfinalen 2013. Det finns alltså både rutin och klass i Ben Watson vilket är välbehövligt på mittfältet.

Givet ovan och vad som har hänt med Charlton så möts två helt nya lag på The Valley och utgången är därmed högst osäker och all historik blir mindre intressant men för den som gillar den typen av statistik så är det följande som gäller för de 12 kamperna lagen emellan sedan 2005.

 • Charlton har vunnit fyra matcher 
 • Wigan har vunnit fem matcher 
 • Tre matcher har slutat oavgjort


Om det finns något positivt med Nations League så är det att det har gett spelarna vila och en möjlighet för Lee Bowyer att forma och trixa i alla delar av sitt lagbygge samt att Jonny Williams gjorde mål mot Bulgarien (Wales vann med 1–0 och är än så länge obesegrade i grupp 4). Vad gäller form och tabellplacering så ligger lagen bredvid varandra i tabellen och Wigan förlorade sin senaste ligamatch mot Crewe Alexandra med hela 3–0 och Charlton fick 0–0 mot Sunderland. Totalt har Wigan 2 vinster och 3 förluster medan Charlton har 1 vinst, 1 oavgjort och 2 förluster (matchen mot Ipswich i omgång 5 är flyttat till 22 december). Charlton har en ny trupp och trots att flera spelare saknar matchträning så kommer det troligtvis bli flera nya ansikten mot Wigan.

Skador är något vi är vana vid och till morgondagens match är nedan tre spelare otillgängliga. Oshilaja har dragit på sig en märklig fotskada och blir borta på obestämd tid. Tråkigt att två spelare med rutin inte kan komma till spel!

 • Jason Pearce
 • Deji Oshilaja
 • Alex Gilbey

Det är också Deadline Day och Charltons tio nyförvärv per 2020 10 13 hittar ni här. Nytillkomna och utgående spelare enligt nedan. 

 • Charlton har lånat ut Oztumer till Bristol Rovers och Lapslie till Mansfield Town för resten av säsongen – Lycka till! Och nu precis kom det som alla har väntat på, Dillon Philips går permanent till Cardiff City.
 • Akademispelaren Ben Dempsey är till och med nionde januari utlånat till Woking FC som spelar i National League.
 • Charltons forne anfallare Karlan Grant har kritat ett sexårs-kontrakt för West Brom och det finns en klausul som säger att Charlton får 20% av vinsten (årligen jämnt fördelat över hela sexårsperioden). Vinsten uppgår enligt utsago till hela 13 miljoner pund och Charltons del blir då runt 2,6 miljoner pund eller 400K per år vilket blir ett fint tillskott till kassan.
 • Nyförvärv 11: Luton Town släpper den attackerande mittfältaren och Aberdeensonen Andrew Shinnie, 31, på lån till Charlton säsongen ut – Välkommen Andrew!
 • Nyförvärv 12: QPR släpper anfallaren och Belfastynglingen Paul Smyth, 23, på lån till Charlton säsongen ut – Välkommen Paul!

Gissningsvis så kommer det ta ett tag innan tåget rullar utan gnissel. Till dess är det bara att luta sig tillbaka och njuta av en haddock i bistron. I ur och skur COYR and UP THE ADDICKS!

Trolig laguppställning

Amos
 
Innis
Gunter
Famewo
Purrington
 
Maddison
Pratley
Watson
Doughty
 
Washington
Bogle

Artikeln skriven av Victor, 2020-10-16, 20:15