Inför matchen Charlton - Lincoln

League One: The Valley, Tis 4 Maj kl. 20:00

Den uppskjutna matchen mot Lincoln kan definitvt avsluta förhoppningarna om en kvalplats om det inte blir vinst och inte ens det garanterar möjligheten inför den sista omgången mot serieledande Hull på söndag. Efter en tio omgångar lång svit utan förlust har det nu varit tre ödesdigra omgångar som bara givit två poäng, ett misslyckande som mest troligt inte går att reparera. Kommer spelarna visa någon gaist, något som nästan saknades senast borta mot Accrington? 

Ja det är bara teoretiska möjligheter som återstår vad gäller att kunna nå en kvalplats till The Championship när Charlton har två omgångar kvar att spela, två hemmamatcher. Först serietrean Lincoln och sedan rundas säsongen av på söndag mot Hull. Charlton är i särklass det sämsta hemmalaget av lagen på den övre halvan vilket inte stärker aktierna inför matchen mot Lincoln. Att Lincoln sedan är det bästa laget av alla på bortaplan och fortfarande är starkt drivna av att vinna den här matchen för att få fördel av hemmaplan i den andra matchen i dubbelmötet i den första kvalomgången gör att oddsen verkligen inte är på Charltons sida.

Tidigare har odds som de här talat för Charlton, ett lag som gillar att slå ur underläge, underdogs. När Adkins tog över kändes det som om det kom in massa positiv energi och spelarna började spela långt över den förmåga mot vad de tidigare hade visat men i de tre senaste matcherna har denna varit mer eller mindre totalt frånvarande. Att Adkins helt plötsligt ändrar sin matchplan borta mot Accrington till 3-5-2 från tidigare framgångsrika 4-4-2 är för mig totalt obegripligt. Speciellt med tanke på den usla kvaliteten på planen så borde man gjort allt för att få djup i spelet istället för bredd. När man tittar på de löner som många lyfter i landets tredje division och sedan ser vad de presterar så undrar man ibland hur det är möjligt att lönerna kan ligga där de gör. Hur kan någon rättfärdiga veckolöner på £1500? Hur är det ens möjligt att spelare lyfter upp till £5000 i veckan, vi pratar här om ca 250 000:-/månad för spelare i division tre och de levererar inte bättre än en ungdomsspelare som i bästa fall får £250/vecka.

Frågan är vilken strategi Adkins kommer att välja imorgon. Kommer han att hålla fast vid ungefär samma laguppställning som tidigare eller kommer han välja att lufta massa spelare som på sistone inte fått lika mycket speltid i desperation att hitta den hunger som krävs för att det skall vara möjligt att uppnå en vinst? Jag skulle själv önska att han gjorde så för att förenkla vilka spelare som kommer att vara påtänkta att bli kvar i klubben till nästa säsong. Jag tror att de spelare idag som är kraftigt överbetalda vars kontrakt löper ut nu kommer få kraftigt reducerade löner i de kontrakt som de erbjuds och de kommer inte att acceptera för de inser inte att de spelar i division tre. Utifrån det perspektivet är det bättre att chansa på ett yngre och hungrigare lag men dessvärre tror jag inte själv på att det kommer att bli så.

Nej det mesta talar för att det mer eller mindre blir samma uppställning som senast och om inte John Blund kommer inflygande med sin helikopter och stänker sitt östtyska stjärnstoff över Lincoln inför matchstart har jag svårt att se hur vi skall kunna vinna den här matchen. Lite stukade är säkert Lincoln att de tappade sin 3-0 ledning borta mot serietvåan Peterborough till 3-3 på straff i 96:e minuten men det kommer nog mest troligt bara göra dem än mer beslutsamma att vinna den här matchen för att inte sluta sämre än fyra.

Om vi leker med tanken att vårt kära Charlton får en Lidnersk knäpp och plötsligt börjar prestera i en helt annan klass än det som synts i de tre senaste omgångarna så kommer det ändå krävas seger hemma mot Hull på söndag. Sedan måste både Oxford och Portsmouth förlora eller som bäst spela oavgjort hemma mot Burton respektive Accrington och rent teoretiskt skulle det kunna hända och ingen skulle jubla högre än jag över en sådan Bustervändning men det känns inte troligt.

Jag avslutar min sista införrapport den här säsongen med en negativ inställning. Jag tror det blir förlust med
0-2 och mer eller mindre spel mot Charltons mål.

Trolig laguppställning

Amos

Inniss
Pearce 
Famewo
Gunter

Shinnie
Pratley 
Forster-Caskey 
Maatsen

Washington 
Aneke

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-05-03, 23:47