Inför matchen Charlton - Gillingham

League One : The Valley , Lör 13 feb kl. 16:00

Dags för en hemmamatch igen. Gillingham. Hur svårt kan det vara? Vis av erfarenhet riktigt knepigt. Men en annan erfarenhet säger att det blir en enkel seger. Charlton av idag. Ömsom vin, ömsom vatten. Men kvalplatserna är ju trots detta en klar möjlighet fortfarande, vilket nästan är svårt att förstå.

Charlton är ett av seriens bästa bortalag, men hemma har de inte lyckats motsvara förväntningarna av outgrundlig anledning. Frustrationen har varit stor bland fans och Bowyers bortförklaringar har inte mottagits väl i supporterkretsar. Nya friska krafter har anlänt till laget och genast sätter vi hoppet till en större stabilitet i uppträdande och känslor. Vinsten och inställningen senast mot Rochdale, borta, har skapat lite lugn en vecka.

Gillingham är ett mittenlag i den här serien och har så varit genom historien frånsett några år kring 2000 då de lyckades hålla sig kvar i Championship. Men åren i League Two är betydligt fler så att de nu är i League One får betraktas som helt i sin ordning. Vilket jag inte anser det vara för Charlton! Det här SKA inte vara en jämn match! Men Gillingham har en spelstil som påminner om Wimbledons på slutet av 80-talet. Grisfotboll med pepprande av långbollar in i straffområdet. Hur den passar ett lag som vill spela fotboll blir ju intressant i sig. 

Lagmässigt rapporteras Innis och troligen JFC vara borta ur leken. Kanske även Pearce. Famewo som ersättare på bänken? Utifall Pearce känner av sin ömma ljumske? I övrigt tror jag på nedanstående elva, dvs i stort sett den samma som vinnarna senast. Gör inte nu inte de tomma stolarna på arenan besvikna, Charlton!

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Oshilaja
Pearce
Purrington

Yaiyesimi
Pratley
Morgan
Millar


Aneke
Stockley

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-02-12