Championship : Riverside Stadium, Lör 7 Dec kl 16:00
1 - 0  (1 - 0)
Domare: S Martin
Publik: 18 681

1, Saville

Ett mycket blekt och synnerligen stukat Charlton kammade noll igen i Middlesbrough. Det fanns inte mycket som talar för att det vänder nu när spelartruppen åter börjar bli lite starkare. Om Bowyer nu ändå skall hitta något positivt så har vi hållit nollan i över 90 minuter!

Taylor var med i truppen för första gången och kom in som avbytare direkt i andra halvlek. Anledningen att han kom in tidigare än planerat var dock inte lika roligt då Bowyer valde att byta ut den nysignerade Ledley eftersom hans ringrostighet tydligen var allvarligare än vad vår käre manager analyserat tidigare. Aneke som innan matchen var tänkt för bänken som Taylor var inte tillräckligt återställd och Oztumer har ådragit sig den femte unika muskelbristning sedan han anslöt till truppen. Gallagher var också åter spelbar efter förra veckans avstängning.

Förutsättningarna inför matchen var således godare än på länge och undertecknad kände en viss strimma av adventshopp med tanke på att Middlesbroughs form de facto var sämre än Charltons. Det var alltså innan den här matchen. Förmodligen hade inte alla drygt artontusen bänkat sig än när Charltons försvar var mer vidöppet än hos ett lag med sexåringar som ännu inte börjat fundera på vad fotboll går ut på. Charlton fortsatte att bete sig som zombies och det var enkelriktad trafik på planen mot Charltons mål. Middlesbrough lyckades med 14-15 avslut mot mål innan Charlton fick till sitt första en bra bit in i andra halvlek.

Bowyer var, för första gången sedan han tog över som manager, besviken med lagets insats från början till slut. I hans analys efter matchen tog han med sig en positiv sak och det var att Taylor gjorde comeback, annars var det en riktigt dålig dag. Jag gissar att han med detta menar att det har funnits ett antal tillfällen då han varit besviken med enstaka spelare men igår var alla rakt igenom dåliga från målvakt till forwards. När inte ens Gallagher är i närheten av att bli godkänd, då förstår vi alla hur illa det är. Phillips får ändå godkänt då han gjorde några räddningar som höll kvar Charlton i matchen. Förlusten kunde blivit betydligt större sett till i spelet i allmänhet och målchanser i synnerhet.

Spelarna får möjlighet till snabb revansch redan hemma mot Huddersfield på tisdag kväll då Karlan Grant skall få dra det kortaste strået mot Taylor. Huddersfields form är nästan lika usel som Charlton, låt oss tro på att Charlton på tisdag blir det enda av dessa två lag som har en seger på de fem senaste matcherna.