Championship : The Valley, lördag 7/3 kl 16:00
Publik: 18 080

17, McNair

Charlton är nu under nedflyttningsstrecket :(

Tyvärr så räckte Charlton inte till denna gången heller. Sammanfattningsvis så var det ren katastrof och om man precis andades ovanför ytan innan så är man nu under ytan och kippar efter andan.

Likt som så många gånger förut denna säsongen så är det bara några få spelare som presterar och det räcker helt enkelt inte. Bowyer sa efter matchen att ”we all have to stand together and fight”, jo tack, MEN GÖR DET DÅ!

I senaste matchen mot Middlesbroughs kom målet i den 1a minuten, nu kom den i den 17e och nu som då så hittar Charlton inte nätet, Charlton är helt ärligt inte ens nära. Charlton hade några halvchanser i slutet men det var överlag lika tort på målchanser som Sahara.

Lee Bowyer gjorde tre byten inför matchen med Pratley, Williams och Purrington nya till start. Charlton började som jag hade förutspått med en 4-3-2-1 formation men justerade i mitten av första till en 4-4-2. Middlesbrough stal bollen på Charltons planhalva i den 17e minuten och McNair avslutade kliniskt, 0–1, ridå ner. Charlton hade några halvchanser i första halvlek men överlag så var det en chansfattig match.

Lee Bowyer gjorde ett byte i halvtid och Bonne ersatte Lapslie. I den 52 minuten blev Taylor nerdragen i straffområdet och ropade efter straff men domaren dömde till Middlesbroughs fördel och gav Taylor gult kort för filmning. Efterföljande minuter så skapar Charlton några halvchanser och i den 70 minuten så hade Bonne kunnat göra mål om han hade varit lite mer på tårna och sluppit tåa den rakt på målvakten Stojanovic. Phillips (troligtvis säsongens bästa spelare) gjorde en viktig räddning i den 84 minuten vilket gav Charlton energi att trycka på framåt men den bästa chansen blev Bonnes oprecisa nick på Oshilajas inlägg.

Jag läser in en stor frustration på forum och många är, kanske med all rätt, kritiska till laget, spelarna, och kassa värvningar i januari trots alla pengar som påståtts finnas. Men man måste komma ihåg att vi gick upp från League 1 med minsta möjliga marginal och därmed lyckades med något som ingen på förhand trodde på. Vidare så har Charlton en tunn trupp med lågt värde relativt andra lag i ligan och som drabbats av många skador vilka har lamslagit laget. Trots allt detta så tog det alltså 37 omgångar innan man hamnade där många (troligtvis den stora majoriteten) trodde man skulle ligga under hela säsongen.

Slutligen, om Charlton ska speglade säsongsinledningen så är det 5 vinster, 2 förluster och 2 oavgjorda som återstår. Det är 27 poäng kvar att spela om, och om Charlton lyckas kamma hem 17 poäng så är allt lugnt (slutar då på 56p). Herr ordförande spekulerade i att 45 poäng borde räcka men givet läget nu så tror jag det är i underkant med tanke på att hela sex lag ligger inom spannet 39–42 poäng. Allt kan hända i Championship men ska Charlton ha en chans att hänga kvar så måste det minst till en vinst mot Hull borta den 14 mars och Wigan hemma den 25 april.

Utanför planen så börjar det nu bubbla kring ägarna som verkar vilja köpa Dinamo Bukarest. Vad det betyder för Charlton kommer vi nog återkomma till, vare sig vi vill eller inte.