Inför matchen Preston - Charlton

Championship: Deepdale, Lör 18/1 kl. 16:00

Det här returmötet känns ovisst. Efter en bra start på årets säsong har det ungefär samtidigt och efter det av oss bevittnade höstmötet med Preston på The Valley (0-1), gått rätt dåligt för båda lagen. Preston har bara vunnit tre matcher av tolv och Charlton bara en match sedan den 3 nov. Charltons kräftgång stavas skadade nyckelspelare. Preston har ingen annan förklaring än "så kan det gå". 

Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att det börjar ljusna. Charltons oavgjorda resultat mot serieledarna i lördags satt bra och skadade spelare kommer tillbaka. Viktiga kontrakt undertecknas och de nya ägarna är inte bara på plats utan också närvarande! Är det vårvinden som börjar kännas i ryggen? 

På resan upp till världsfotbollens vagga , kommer Charlton att få tillbaka fler spelare som tillfrisknat från skador. Förutom Jonny Williams, Jake Forster-Caskey och Tomer Hemed som var med i truppen sist, finns nu även Erhun Oztumer tillgänglig, plus eventuellt också Josh Cullen. Dessa båda tränar för fullt nu. Dock är Kayal och Gallagher återkallade från lån. Den sistnämndes frånfälle kan ge visst huvudbry för Bowyer, men bekymmer vid laguttagningen är ju något han fått vänja sig vid under de senaste månaderna. 

Preston har värvat Scott Sinclair under januari. Inte för att jag minns det men när man kollar upp Scott så spelade han för Charlton under några månader säsongen 07/08 innan han kallades tillbaka av Chelsea för att till slut säljas till Swansea. (Känns det mönstret igen?) Apropå charltonbekantingar så känner vi ju till att "vår" backrese Patrick Bauer nu spelar i Preston och att deras målvakt Declan Rudd stod i Charltons kasse en säsong för några år sedan. Var väl efter att Nick Pope gick till Burnley tror jag. 

Tillbaka till nuet så är det som sagt lite osäker optimism som råder i båda klubbarna. Preston känns starkare man för man när det gäller rutin, och har under fem år härdats som ett mittenlag i Championship med ambition att ta playoff-plats. Charlton är ju nykomlingar i år med det ett mer blygsamt mål: att klara sig kvar! För det krävs att vi börjar vinna igen snart. Vi har oroväckande närmat oss det nedre strecket. Så hur går det på Deepdale? Jämn match och oavgjort? Ja, i bästa fall skulle jag tro. Kämpa Charlton! 

Trolig laguppställning

Phillips

Lockley
Oshilaja
Sarr


Williams
Pratley 
Forster-Caskey
Cullen
Doughty

Green
Davison

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-01-17