Inför matchen Charlton - Sheffield W

Championship : The Valley, Lör 30/11 kl. 13:30

Inför matchen kom positiva besked angående nya ägare av klubben. Det lyft vi vi fans känner delas av spelarna och ett nytt positivt momentum infinner sig till vårt skadedrabbade lag. Ska det räcka för att ta poäng mot Sheffield W?  

Det Abu Dhabi baserade East Street Investments tar över klubben. Bara formaliteter återstår. Det innebär självklart nytt kapital och en ny vår för den motor som sedan länge bara drivits på ångor i sin kamp för att driva Charlton framåt. Jag skänker åter en tanke till spelarkollektivet som kämpat länge och lojalt för klubben. 

Jag tror att detta positiva besked kommer att få omedelbar effekt på precis allt i klubben och de första som kommer att känna på detta är Sheffield Wednesday på lördag. Charlton är dock fortsatt hårt skadedrabbat. Backlinjen ser friskast ut men det är också där vi sett de största bekymren denna säsong. Nu är också Gallagher avstängd. En av de mest tongivande spelarna hitills i år. Sheffield W å sin sida rapporterar en "fully fit squad". 

I veckans matcher förlorade Charlton borta mot Luton medan Sheffield W fick oavgjort hemma mot Birmingham efter en sen, och rättvis, kvittering. Efter en mycket stark start har Charlrton nu två oavgjorda och fyra förluster på de sex senaste. Men det har varit tight och med tanke på målet att hänga kvar i Championship i år finns alla möjligheter att nå detta även om skadorna ställt till avsevärda bekymmer för Bowyer och Co. Sheffield W har en liknande period bakom sig. Ingen vinst på de fem senaste.

Som vanligt blir det mer av en gissning vilka som får spela i Charlton på lördag. Hur många ungtuppar ska fylla ut laget denna gång? Kommer någon tillbaka från skada? Oztumer kanske. Läget är fortsatt rätt prekärt och det som gäller är och kommer att fortsätta vara att knipa poäng i så många matcher som möjligt för säsongens bästa nykomling i Championship.  

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Lockyer
Pearce
Sarr
Purrington


Morgan
Oztumer
Leko
Pratley

Bonne

Artikeln skriven av Gunnar Persson , 2019-11-29