Inför matchen Leeds - Charlton

Championship : Elland Road , Ons 22/7 kl. 20:30

Vinna eller försvinna? Ja, så känns det. Charltons plats i Championship står på spel ikväll. Och kanske mer än så. Motståndet? Seriens suveräner i deras egen kula. 

Nu gäller det Charlton! Nu är det dags att ta fram det där lilla extra i varje närkamp, i varje rusch, i varje tanke i varje cell. Ta ut det sista i säsongens sista 90 min. Det är vad som gäller! För om spelarna inte är på tårna till 110% redan från start vinner vi inte mot Leeds. Och förlorar vi så... kan vi klara oss kvar ändå, men...
...då får Luton inte ta poäng och/eller Barnsley inte vinna. (Sen kan vi ändå klara oss kvar, efter säsongens slut, om Wigan inte får gehör för sin överklagan kring sitt tilldömda poängavdrag. Om de nu inte vinner sin match ikväll, för då är de är domen mer av akademisk art) 

I tanken vill man gärna tro att redan klara seriesegrarna Leeds ska vara omotiverade och sådär lagom taggade efter allt firande, men i förhandssnacket på Elland Road finns inget att hämta som när en sån tanke. Tvärtom. Senast i bortamatchen mot Derby vilade man sju ordinarie spelare och vann ändå. Det var btw deras femte vinst i rad och sin elfte på senaste tretton. Nu aviserar Leeds att man kommer att ställa upp med sin absolut bästa elva i sista matchen och ge allt för ännu en vinst. De vill nämligen inte ha smolk i sin buckla när den ska lyftas efter matchen. 

Men Charlton är inte slagna på förhand när vår eminente manager Lee Bowyer kommer tillbaka till den arena där han under händelserika år kring millennieskiftet upplevde både uppgång och fall. De senaste matcherna har inte sett så pjåkiga ut och poängtappet på övertid mot Birmingham kvitterades med Bonnes mål på övertid mot Wigan senast. Förhoppningsvis kommer just Bonne stärkt av detta till kvällens match, för anfallsspelet har varit lite av säsongens gissel. Det blev inte bättre när Lyle Taylor självsvåldigt avslutade sin säsong. 

Mycket står på spel ikväll och man kan vända och vrida på det som varit, men allt kokas nu ner i resultatet och resultaten i denna sista omgång. Så. Låt oss ta snacket efteråt. För oavsett vad man tror och tänker så här 12 timmar innan så kan det gå hur som helst i kväll. Lika oklart är det i skrivande stund om Charlton klarar sig kvar i Championship. Och oklart är det också vad som händer om vi inte gör det. Kommer Charlton någonsin tillbaka? 

Vinner vi så är vi klara! Så gör det Charlton. Vinn matchen! 

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Sarr


McGeady
Cullen
Doughty

Williams
Bonne
Hemed

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-07-22