Inför matchen Charlton - Wigan

Championship : The Valley , Lör 18/7 kl. 16:00

De livsviktiga matcherna för att säkra kontraktet radas upp en efter en, näst på tur har vi Wigan hemma på The Valley.

Då är det två omgångar kvara att spela i The Championship och det är knallhårt både i toppen och i bottenstriden och så kommer det nog vara enda in på målsnöret nästa onsdag kväll då sista omgången spelas !
För Charltons del är det ju fight för att klara kontraktet och man har två klubbar med bra form kvar att möta, Wigan på hemmaplan och Leeds på bortaplan.
Två riktigt tuffa matcher och som det ser ut just nu så behövs det nog en seger på dessa matcher för att klara kontraktet, det skulle i så fall innebära att Hull, Luton och Barnsley skulle vinna sina återstående matcher vilket inte kommer att ske, dels på grund v att Hull-Luton möts i morgon och sedan har Barnsley kvar att möta Nottingham och Brentford, två kubbar som ångar på bra för att ta chansen till uppflyttning till Premier Leauge.

Sedan kan vi ju inte komma i från poängtappet i onsdags mot Birmingham, där vi släppte in kvitteringsmålet i 93:e minuten, så i stället för en go trea blev det nu bara en poäng och glappet ner till nedflyttning är fortfarande då två poäng.
Vinst i denna match och jag hade varit ganska ganska säker på att vi klarar kontraktet, för då hade vi ju även haft både Birmingham och Huddersfield bakom oss i tabellen.

Men nu står ett formtoppat Wigan för motståndet och efter återstarten har de vunnit fem av sju matcher och senast mot Hull vann man med hela 8-0.
Nu pratas det ju om att Wigan kommer att fråntas 12 poäng av förbundet och om så är fallet så är ju även de indragna i bottenstriden, men om man nu skall ta det detta för givet att det blir så vet jag inte till 100%, så för Charltons del måste det vara bättre att fortsätta att jobba hårt så kniper vi förhoppningsvis en trea redan i morgon !?
Enda missräkningen är att Darren Pratley blev skadad mot Birmingham och missar de två kommande matcherna, men man måste ju fortsätta att vara positiv så jag tippar vinst med 1-0 efter mål av Tomer Hemed !

COYA !

 

Trolig laguppställning

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Doughty

McGeady
Cullen
Field
Williams

Bonne
Hemed
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2020-07-17, 12:00