Inför matchen Charlton - QPR

Championship: The Valley , Lör 27/6 kl. 13:30

I den andra av de kvarvarande nio ödesmatcherna så blir det ett derby hemma mot drottningens grenadjärer från nordväst. Trots alla ovissheter efter det långa uppehållet ser det ändå relativt ljust ut för Charlton efter förra omgången. Två vinster i rad skulle ju naturligtvis smaka mumma och ingjuta den trygghet som Bowyers mannar så väl behöver.

Vinsten borta mot Hull var inte helt kassaskåpssäker men ändå fullt rättvist, uddamålsvinster är ju av naturen inte helt stabila. Den naturliga frågan är, kan laget rida på den framgången och ta med sig alla sköna vibbar till nästa match? Vi har av naturliga skäl känt oss brandskattade efter Lyle Taylors svek, främst då det har varit tunt på forwardsidan när han har varit skadad. Min alldeles personliga åsikt i frågan är att har man ett kontrakt/avtal så fullföljer man det, punkt. Glädjande då är att Green är tillbaka efter en lättare skada inför matchen mot Hull och kan därmed förstärka den svagaste delen i vårt lag, forwardsidan. Ytterligare stadga i truppen fick vi igår när Albie Morgan skrev på för tre år till och Josh Davidson på två år. Det är ju härligt att ungdomarna från våra egna led känner sig hedrade av att få kontrakt trots alla ovissheter. 

Nu är det alltså dags för derby hemma mot QPR och efter förra veckans matcher så känns det definitivt som det är en match som kan vinnas och det vore ju naturligtvis toppenskönt om så kunde göras. Charlton är långt ifrån det enda laget som förlorat spelare på ett eller annat sätt. QPR blev av med sin försvarare och kapten, den rutinerade spelare Grant Hall och även mittfältaren Marc Pugh har lämnat laget. QPRs öppningsmatch resulterade i förlust med 0-1 hemma mot Charltons bottenkollega Barnsley vilket ledde till att Barnsely kom något närmare Hull i och med Charltons vinst mot Hull och lämnar nu Barnsley bara fyra poäng bakom Hull och Middlesborough. Tätt som tusan är det i botten, det skiljer bara tre poäng mellan 17:e och 22:a plats.

Charlton får alltså förstärkning i anfallet inför denna match och frågan är om inte den rutinerade Green går direkt in i startelvan trots Bonne och Hemed gjorde en bra insats i matchen mot Hull. Är Williams återställd så att han kan starta eller blir det ånyo ett inhopp? Ja Bowyer är i stort en klassisk engelsk manager och det mesta talar för att han inte ändrar på det vinnande laget med en liten brasklapp för Green.

Seger skall det bli och det vore ju skönt med en liten mer stabil vinst än bara ett mål men det är slutresultatet som räknas. Ja, så länge det blir tre poäng så är vi nöjda och med tanke på att matchen spelas inför tomma läktare så får det vara hur grisig seger som helst :)

Trolig laguppställning

Phillips

Mathews
Lockyer
Pearce
Oshilaja 

Mc Geady 
Pratley
Cullen
Morgan 

Bonne 
Hemed 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-06-26, 18:59