League One: Prestfield Stadium , Lör 27/4 kl 16:00
Domare: Lee Swabey
Publik: 8 047

24, Joe Aribo
42, Josh Cullen

Charlton vann borta mot Gillingham för första gången sedan 1980 i en match som man dominerade från start till mål.

Charlton har historiskt haft det tufft på Prestfield Stadium i Gillingham, men i lördags vann man bekvämt med 0-2 i en match där bortalaget i stort sett gjorde vad man behövde och inte mycket mer.
Charlton var i förarsätet från första minut och Gillingham skapade knappt en målchans på 90 minuter, så tvåmålssegern var rättvis men kunde även blivit något mål större, men det viktiga är ju trots allt att vinna sina matcher.

Lee Bowyer fick göra fyra ändringar i startelvan mot matchen mot Scunthorpe då George Lapslie, Jason Pearce, Darren Pratley och Jonny Williams kom in i startelvan medan Albie Morgan och Ben Reeves hamnade på avbytarbänken och Patrick Bauer och Lyle Taylor som båda var lite halvskadade såg matchen från läktarhåll.
Sedan ändrade även Bowyer spelsystem och valde att spela 3-5-2 med Ben Purrington och George Lapslie som så kallade wing-backs, medan Igor Vetokele opererade själv på topp.

Charlton gjorde långt i från sin bästa match för säsongen, men vann trots detta enkelt mot ett blekt Gillingham.
Joe Aribo gjorde första målet efter 24:a minuter och Josh Cullen gjorde sitt första mål i Charlton tröjan då han tryckte in en målvaktsretur till 0-2.
I andra halvlek fortsatte Charlton att dominera och Ben Purrington och Naby Sarr var båda nära att utöka ledningen men matchen slutade till sist 0-2 i 42:a minuten.

Kvalplatsen är säkrad och frågan är nu bara vilka vi kommer att få möta i detta ovissa kval !?
Vet inte om det spelar någon roll vilka vi får möta, utan det viktiga är att vi kommer in till detta kvalspel med bra form och så är ju fallet just nu, men även lag som vi kan få möta som Barnsley, Sunderland och Portsmouth har bra form med många vinster senaste tiden.
Men innan kvalet väntar det match mot Rochdale på lördag och förhoppningsvis blir det seger även i denna matchen så vi avslutar ligaspelet på bästa vis.