Kvalmatch 1: Keepmoat Stadium , Sön 19/5 kl 13:15
Domare: Oliver Langford
Publik: 11140

87, Matty Blair 32, Lyle Taylor
34, Joe Aribo

Charlton vann första kvalmatchen borta mot Doncaster med 2-1 efter att större delen av matchen varit det bättre laget.

Charlton vann första av två matcher borta mot Doncaster med 1-2 och gav sig själv ett bra läge för att spela kvalfinal på Wembley 26/5.
Returmatchen spelas på fredag kväll och spelar vi som i bortamatchen i går är jag ganska säker på att vi kommer att vinna den matchen, men man vet ju aldrig riktigt vad som kan hända i en fotbollsmatch så osvuret får vara bäst.

Matchen startade ganska lungt och lagen chansade inte direkt, utan tog det försiktigt för att komma in i kampen.
Det var också Charlton som började trumma på bäst efter ca en kvart och dikterade villkoren i matchen, där Doncaster ville kontra och så var de dussutom farliga på fasta situvationer.
Men det var Charlton som spelade bäst och i 32 och 34:e minuten kom ett par lyckominuter där först Lyle Taylor nickade in 0-1 och sedan tryckte Joe Aribo in 0-2 och det blev vilt jubel gånger två på de 3800 tillresta Charlton supportrarna.
Doncaster var lite skakade och Charlton trummade på, men 0-2 var även det rättvisa halvtidsresultat !

Andra halvlek blev en ganska jämn historia, men fortsatt kändes Charlton som ett betydligt starkare lag än Doncaster och som det såg ut som att det lutade det åt att bortalaget skulle få åka hemåt London med en tvåmålsvinst, men med bara ett par minuter kvar att spela så nickade tyvärr Matty Blair in 1-2 och detta målet gör ju helt plötsligt att matchen fortfarande lever.
Men genomför Charlton match nummer två på fredag på samma vis som i går så skall man vinna, för under de 90 minuter i går så visade man att det finns mycket kvalitet i laget, där ingen föll ur ramen utan alla gjorde sitt jobb på ett bra vis.
Nu provade man till och med ett 4-1-3-2 system där Krystian Bielik spelade som en extra mittback, allt för att inte låta Doncaster få för många giftiga omställningar som man hela tiden letade efter.

På ett föthoppningsvis utsålt The Valley på fredag kväll vill jag att Charlton dödar matchen tidigt, därför tippar jag en 4-0 seger !