League One: The Valley , Lör 30/3 kl 16:00
 1 - 0  (1 - 0)
Domare: Martin Coy
Publik: 11630

18, Lyle Taylor

Charlton fortsätter jakten på en plats till The Championship till nästa säsong och i lördags tog man en ny skalp när Bradford City fick åka hemåt med en 1-0 förlust i bagaget.

Charlton gjorde kanske inte någon av sina bättre matcher för säsongen, men gjorde vad som behövdes och vann också rättvist mot jumbon Bradford City med 1-0.
Lee Bowyer gjorde som vanligt lite ändringar då trion Joe Aribo, Naby Sarr och Jonnie Williams ersatte Krystian Bielik, Darren Partley och Jason Pearce, något som ju är mycket positivt då vi just nu har ganska många alternativ och ett par spelare borta gör inte så mycket då vi har bra ersättare.

Hemmalaget börja matchen bäst och tog direkt tag i taktpinnen där framförallt Joe Aribo styrde och ställde på mitten och det var också Joe Aribo som låg bakom målet som föll efter 18 minuter.
Aribo tog sig förbi ett par spelare och spelade snyggt fram Lyle Taylor som elegant vinklade in bollen i mål till 1-0.
Fem minuter senare var det mycket nära 2-0 då Igor Vetokele fick en mycket bra chans, men Bradfords målvakt Rickard O`Donnell gjorde en riktigt bra räddning.
En ännu bättre chans fick Lyle Taylor då han i stort sett hade öppet mål i från cirka tre meter, men på något underligt vis lyckades han få bollen över ribban.

Charlton var som sagt klassen bättre än gästande Bradford som dock inte var helt ofarliga, bästa chansen hade de en bit in i andra halvlek då de sköt i stolpen, i övrigt hade hemmalaget bra koll på matchen, men så länge man bara leder med ett mål så är det ju lite lurigt.
Ny seger innebär att kvalplatsen i stort sett är säkrad, då vi har hela tolv poäng ner till Peterborough på sjunde plats, medan vi har nio poäng upp till andraplatsen, men med en match mindre spelad.
Skall vi ha den minsta chans att plocka denna direktplats, så krävs det nog segrar i de sju matcher som är kvar, men inte ens detta kan garantera att vi kommer tvåa då vi ju förutom Barnsley  även har Portsmouth och Sunderland före oss i tabellen.
Men hoppet är det sista som överger en och kommande matcher är två bortamatcer mot Plymouth och Wycombe.