League One: The Valley, Lör 16 februari kl 16:00
Domare:
K Johnson
Publik: 17,267

Det räckte inte hela vägen denna omgång heller och Charlton fortsätter i utan-vinst träsket.

Matchen var händelsefattig i stort och lagen skapade få farliga chanser. Joe Aribo som gjorde sin första match sedan december var närmst att näta och han visade också att han är en viktig spelare för Charlton. Bowyer gjorde hela 5 förändringar i startelvan med Taylor, Bauer, Parker, Dijksteel och Aribo från start. Charlton behåller för tillfället sin kvalplats men nu väntar två tunga bortamatcher mot AFC Wimbledon och Doncaster Rovers där sex poäng är det enda som gäller.

Blackpool började matchen bäst och i den åttonde minuten avlossade Pools Kirby ett volleyskott som gick precis över ribban. Charltons första chans kom i den 15 minuten efter två hörnor på raken.  Minuten senare spelade Aribo fram bollen med en låg kross till Parker som befann sig bra placerad i mitten men som inte riktigt kunde fånga in bollen.

Phillips lyckades avstyra ett kraftigt skott från Blackpools Gnanduillet och Howard gjorde en fin räddning när Williams fick till ett fint dykande skott mot mål. Och precis före halvtid slog Reeves en frispark från 18 meter som gick precis över ribban.

0-0 i halvtid, och om första halvlek var händelsefattig så var det andra än värre. Men det började bra då Charlton hade en fin chans redan i den 47 minuten men Pools mittlås blockerade fint.  Efterföljande 30 minuter var mer eller mindre helt låsta och det hände inget speciellt alls. Under sista 15 skapade båda lagen chanser och Charlton var nära att göra mål både med ett skott precis utanför av Cullen och en fin chans av Aribo som återigen blockades fint av Blackpools försvar.

En frustrerade eftermiddag för Charlton där två poäng gick förlorade. Blackpool verkade supernöjda med 1 pinne med tanke på att man saknade flera nyckelspelare och att man lyckades hålla tätt bakåt för 18 gången denna säsong.

Trots två förlorade poäng så hyllade Bowyer två av sina spelare efter matchen. Aribo ”was very, very good” enligt Bowyer och han blev också utsedd till “man-of-the-match” för sin fina comeback efter 6 veckors frånvaro (och en veckas träning). Bowyer lovordade även Sarr med ord som förträfflig.

Charlton säger sig vara benägna att förlänga med Aribo vars kontrakt snart går ut. Han säger själv att han vill men detaljerna är inte riktigt klara. Bowyer hävdar att om det inte går hem så misslyckas man inte pga. att man inte försökte hitta en lösning. Vidare så kom Lyle Taylor tillbaka från en tre-matcher lång avstängning och genom att dra på sig ett gult i matchen så krävs nu bara ett till för att han ska bli avstängd i två matcher till…