League One: Pirelli Stadium, Tis 27 nov kl 20:45
Domare: R Joyce
Publik: 2 438

25, Akins (str) 32, Grant (str)
88, Pearce

It was 100 per cent smash and grab! Bowyers uttalande efter matchen säger allt. Charlton var mer eller mindre utspelade i 90 minuter men åkte hem med alla tre poäng. Och en segerpint blev det kanske ändå, när man ändå var i Burton. Segern var livsviktig i och med att alla framförvarande lag tog full poäng.

Det var en oerhört konstig match som spelades på Pirelli Stadium igår kväll. Sällan har Charlton blivit så utspelade och ändå vunnit matchen. Jag erinrar mig en match i början av november borta mot Southampton som såg ut ungefär på samma sätt. José Semedo blev utvisad i första halvlek och näst intill halva laget blev varnade och vi var otroligt tillbakapressade. Och så som en blixt från en klar himmel så poppar Chris Iwelumo upp och knoppar in 0-1 i 94 minuten, matchens sista sekvens.

Burton tog tag i taktpinnen från start och utmanade Charltons diamant som överlistades gång på gång. De hade ett flertal chanser innan de fick chansen från straffpunkten. Steer lyckades in freda sitt mål den gången och ledningen var inte på något sätt orättvist även om många i Charltontruppen tyckte att den var väl billig. Och kanske ansåg även domaren att så var fallet när han tio minuter senare efter lång betänketid gav en straff till Charlton också. Grant tog själv hand om straffen efter att ha blivit fälld och även om det annars är en gyllene regel att så inte skall göras så kan jag nog stå bakom den oavsett om det hade blivit mål eller inte eftersom Tylor hittills har missat varannan straff. Har gjorde inget misstag och det var utjämnt inför halvtid. Men någon jämn tillställning var det inte, Burton ledde bollinnehavet med enorma 64 % vs 36 %, skott mot mål 10 vs 3, skott på mål 4 vs 1 och hörnor 11 vs 0, en ganska tydlig statistik över hur matchbilden såg ut.

Charlton kunde skatta sig lyckliga att gå till halvtidsvila med ett oavgjort resultat. Andra halvlek fortsatte i ungefär samma stil som den första, Burton spelade boll och Charlton tittade på och försvarade sig. Steer stod för några svettiga räddningar och matchen började lida mot sitt slut och Charlton höll mot alla odds fortfarande ett oavgjort resultat. Med två minuter kvar av ordinarie tid fick Charlton sin andra hörna och nyttjade den på allra bästa sätt. En relativt kort hörna skarvades vidare där Pearce mötte vid första stolpen och "föste" in bollen med hjälp av låret. Charltons blott tredje skott på mål på hela matchen, hyfsad utdelning måste man säga!

En riktig smutsig seger men mål tages i mål och flest mål vinner. A 100 % smash and grab!