League One: Memorial Stadium, Lör 16 mars kl 16:00
Domare:
Dean Whitestone
Publik: 8,343 (1,146 från Charlton)

En match, en vunnen poäng – det viktigaste är att inte förlora – och det kan vi tacka Dillion Phillips för!

Charlton har åtta matcher kvar i Sky Bet League one varav en är mot serieledarna Luton. Samme Phillips som höll piraterna borta från att sänka skeppet Charlton kom efter matchen med den intetsägande kommentaren att trots att det är ett gap på 8 poäng till andraplacerade Barnsley så är vi (Charlton) beredda att kämpa för uppflyttning om det blir aktuellt. Jag är av uppfattningen att något annat är helt otänkbart och borde bestraffas…

Det står klart att spelarna behöver vila efter tre matcher på sju dagar och av en händelse så är det landslagsuppehåll och sex spelare är kallade att representera sina respektive länder i stundande EM-kval.

Vädret var enligt utsago katastrof och flaggorna svajade rejält, och det gjorde nog kanonkulorna också (det blev ju inga må). Hur gick det i matchen då? Jo, om vi ska utgå från fakta så blev det 0-0, 1 poäng vardera, det blåste rejält, 6-6 i hörnor, och det avlossades 1 (Bristol) respektive 2 (Charlton) skott på mål. Lee Bowyer gjorde fem byten och jämf vinsten mot Portsmouth och ställde upp i en 3-5-2 formation. Bielik och Pearce fick, något överraskande, börja från start. Sammanfattningsvis, det hände inte mycket, men enligt BBC så var det en underhållande match trots det blåsiga vädret och den undermåliga produktionen av chanser.

Två fina (och farliga) chanser utmärkte sig rejält i första halvlek. Den första är frisparksräddningen av Phillips i den 37e minuten. Bristol hade fram tills denna räddning inte haft ett enda läge av större hot. Den andra är Bristols målvakt Jack Bonhams räddning i 43e minuten. Igor Vetokele blev framspelad av Cullen och Bonham slänger sig fint och räddar bollen. Cullen gjorde mål precis innan domaren blåste för halvtidsvila men målet blev bortdömt för offside.

I andra halvlek så händer inte speciellt mycket och vinden skapar problem för båda lagen. Charlton hade en chans i den 65e som blockerades fint, och Bristols Clarke fick iväg ett skott från 27 meter som gick strax utanför målramen. Bristol gjorde även mål i slutet av matchen men, likt Cullen, så blev även detta bortdömt för offside – rättvist!