Inför matchen Wycombe - Charlton

League One: Adams Park, Tis 9 Apr kl 20:45

Charlton ångar vidare på bortaplan och imorgon blir det en kortare resa västerut till Wycombe för att knipa en av de sex segrar som förmodligen är nödvändig för direktavancemang. Wycombe spelar med kniven på strupen för att undvika degradering och blir inget lätt motstånd, det fick formstarka Portsmouth uppleva i helgen. Botten mot toppen, syns det i slutresultatet?

Charlton är utan tvekan ett lag som det svänger om, just nu enbart i positiv bemärkelse. Bowyer har varit väldigt tydlig med att han siktar på att knipa en av de två platserna som ger avancemang till The Championship. I takt med att segrarna trillar in minskar avståndet sakta men säkert och även om det fortfarande är sex poäng upp med sex matcher kvar att spela så är det fortfarande möjligt att knipa andraplatsen. Så länge Charlton vinner sina egna matcher och Barnsley, Portsmouth och Sunderland tappar poäng här och där så ligger fortfarande vägen öppen! Och om segrarna fortsatt har trillat in för Charlton kan det bli en oerhört avgörande sista helg i april när Charlton spelar borta mot Gillingham samtidigt som Sunderland möter Portsmouth!

Bowyer var mycket nöjd med det spel som Charlton presterade i andra halvlek borta mot Plymouth så jag gissar att han försöker få laget att spinna vidare på den tråden och inte bjuda in Wycombe i matchen. Det känns allt tryggare med Taylor som spjutspets, han gör mål både med fötter och huvud. Vetokele börjar också nosa på målet, fortfarande inte fastställt om han får målet i lördags, men huvudsaken är att han är på rätt plats. Försvaret vacklade lite i första halvlek och det krävs att de är bättre på tårna för att morgonens drabbning skall kännas tryggare för oss alla.

Wycombe ligger risigt till i tabellen och har för närvarande bara en poäng tillgodo till nedflyttningsstrecket. Med fyra raka förluster ser det inte så ljust ut men som lite tröst så går det nästan lika dåligt för alla andra lag runt omkring med undantag för Wimbledon som har en uppåtgående trend och bara ligger en poäng efter. De bjöd upp ordentligt till dans i lördags mot Portsmouth och pressade på ordentligt på slutet men Pompey kunde åka hem med, en för Charlton, onödig trepoängare. Den segern innebär att Charlton är tvingade att åka hem med lika många poäng.

Troligtvis ställer Bowyer i stort sett samma manskap i startelvan men med tanke på Sollys bräckliga knä är det mest troligt att han ställs över för hemmamatchen mot Luton på lördag och Dijksteel får äntra högerbacksplatsen istället.

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen
Bielik
Aribo
Williams 

Taylor
Vetokele

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-04-08, 20:34