Inför matchen Plymouth - Charlton

League One: Home Park , Lör 6 apr kl 16:00

Charlton möter Plymouth, ett lag som gör allt just nu för att undvika att dras in i den nyckfulla bottenstriden. De gör det bra. Charlton tittar å sin sida uppåt och vill stärka sin plats bland topp sex i första hand. De gör det också bra. Men The Pilgrims på bortaplan blir ingen walk in the (Home) Park.

Plymouth är obesegrade i år på sin hemmaplan men formen kan vara på väg ner. Eller? Tre oavgjorda på de senaste skulle kunna tyda på det, men så ser jag att i de senaste matcherna som båda slutade 2-2 har Plymouth tappat segern på övertid. Charlton går stabilt, särskilt försvarsmässigt vilket anstår ett topplag. Men samtidigt har man kroniskt svårt att få utdelning på sitt spelövertag i matcherna som därmed blir irriterande och oroväckande jämna målmässigt.

På skadefronten har det ljusnat denna vecka och i stort sett alla tränar med full kraft. Förutom Forster-Caskey och Page som kör lite mer försiktigt på deras väg tillbaka från sina skador. Men Bielik är tillgänglig till denna match vilket känns bra då han har fungerat fint i sin defensiva mittfältsroll. I Plymouthlägret finns ny skada på ordinarie högerback Riley som enda egentliga jobspost. 

Bowyer har inte släppt tanken på direktuppflyttning och trots ihärdiga rykten om att andra klubbar som QPR rycker i honom har han full fokus på Charlton nu och hans positiva attityd tror jag smittar av sig på laget. Det gör den i alla fall på mig och jag tippar Charltonseger i denna match. En förlust för Plymouth ligger på lut. 

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington


Bielik
Cullen
Aribo
Williams

Vetokele
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-04-06