Inför Oxford United - Charlton

League One: The Kassam Stadium, Fre 19/4 kl 14:00

Det finns inga lätta matcher när två formstarka lag möts

I lördags visade Charlton upp sig från sin bästa sida och bjöd på säsongens bästa prestation och den 11 raka utan förlust – snacka om form! Frågan är och det går att upprepa, eller om det ens behövs med tanke på lagets nuvarande form. Det enda som räknas (finlir kan vi hålla på med vid annat tillfälle) är tre pinnar och att vi går från 79 till 82 poäng & samtidigt hoppas på att Doncaster och Burton gör underverk mot Portsmouth respektive Sunderland.  

Charlton åker en bit nordväst (VNV) mot universitetsstaden Oxford för att möta Oxford United. Oxford United anses nog inte vara så betydelsefulla för staden med tanke på att laget konkurrerar med universitetet som grundades 1096 och som för närvarade är raknat nr 1 i världen. Oxford har också en färg som härrör från staden, den s.k. Oxfordblå samt att Stephen Hawking är född i staden - snacka om konkurrens. Om ni mot förmodan inte vet vad ni ska göra på påsk så kan jag rekommendera filmen”The Theory of Everything” som handlar om Hawkings liv, hans bedrifter och missöden.

Nu får det räcka med ”snicksnack”, så åter till fotbollen och den viktiga matchen mot Oxford.

Oxford United har spelat bra senaste tiden och kammat hem fyra vinster och två oavgjorda på de sex senaste vilket innebär att laget, mer eller mindre, klarar sig undan nedflyttning. Den som har styrt skutan är ingen mindre än Karl Robinson, tidigare manager i Charlton och god vän till både Lee Bower och Johnnie Jackson.

Vad gäller statusen på truppen så spelade både Lewis Page and Jake Forster-Caskey med U23 häromdagen efter en längre tids frånvaro på grund av skador vilket är lysande men morgondagens match kommer för tätt inpå och varken start eller spel är att vänta från vare sig Page eller Caskey. Charlton och Oxford har spelat mot varandra 43 gånger tidigare. Utav dessa 43 så har Charlton vunnit 17, spelat lika 15 och förlorat 11. Senaste matchen slutade 1-1, Lyle Taylor gav Charlton ledningen i den 25 minuten men Oxford kvitterade i den 71 minuten med ett långskott från Gavin Whyte. Det ska bli spännande att se hur två formstarka lag känner på varandra, blir det krig eller blir det fin anfallsfotboll med högt tempo? Det är nog lite väl optimistiskt att tro på en lika tempofylld match som Spurs och City bjöd på igår men vem vet :)

Idag släpptes också årets lag i Sky Bet League One och ingen spelare från Charlton lyckades knipa en plats, något Lee Bower kommenterade som galenskap och larv. Bower hävdar att listan görs av en massa tyckare som bara plockar hej vilt bland spelare, med undantaget för några spelare i Luton som är givna på listan. Som exempel så har Greenwichsonen Lyle Taylor gjort 18 mål och assisterat till åtta och spelat över 3000 minuter, vilket gör honom till den spelare som har varit involverad i flest mål i hela League One denna säsong, men han finns inte med på listan av någon underlig anledning.

Trolig laguppställning (4-1-2-1-2)

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen

Bielik
Williams

Aribo

Taylor
Vetokele

Artikeln skriven av Victor, 2018-04-18