Inför matchen Charlton - Sunderland

League One Playoff final: Wembley Stadium, Söndag 26/5 kl 16:00

Euforin är total! Charlton spelar på anrika Wembley mot Sunderland, precis som för 21 år sedan.

Det finns helt klart likheter med -98, Charlton slutade på 88 poäng då som nu och Charlton började borta och avslutade hemma. Matcherna -98 slutade med två 1-0 vinster och sista hemmamatchen spelades inför blott 15,000 åskådade. Matcherna i år var riktiga nagelbitare och sista hemmamatchen med mer eller mindre ett fullsatt (25000 +) The Valley var en speciell upplevelse som bjöd på både lyckorus och förtvivlan.

Men kan Charlton upprepa det laget lyckades med för 21 år sedan – att slå ut Sunderland (på straffar) inför 77,738 åskådare och ta klivet upp en division?  Att det kommer vara hela 38,227 Charltonfans på ena sidan av Wembley kommer förhoppningsvis att hjälpa – det kommer hur som helst vara något i hästväg för alla Swedish Addicks som är på plats- heja er, hoppas ni har (och får) det supertrevligt!

Senaste lagen möttes så vann Sunderland hemma med 2-1 på The Stadium of Light, men det ska tilläggas att Taylor missade en straff och Sunderland gjorde mål på övertid. Matchen på The Valley slutade 1-1 med två mål av Sunderland varav ett i eget mål J Det ger oss en förlust och en lika. Det hade varit helt underbart om vi nu kunde plocka hem en vinst nu (tredje gången gillt som det heter).

Lee Bowyer kommer enligt honom själv köra på som vanligt, förberedelserna är som vanligt och det är en match som vilken som helst säger han. Jag tror att han är lika glad som ett barn på julafton samtidigt som, gissar jag, han är så orolig som föräldrar kan vara när deras avkomma(or) ska vara hemma själv(a) första gången (ta inte sönder något eller gör något annat dumt).

Sunderlands tränare är även han helt lugn och säger att alla spelare är i fin form och att han och spelarna trivs något oerhört, samt att spelarna har varit ovanligt exalterade senaste veckan. Han spekulerar även i att det kanske beror på att Sunderland redan har spelat på Wembley i år (EFL Trophy final mot Portsmouth).

För mig låter han inte trovärdig, han drar på för mycket för att jag ska tro på det samtligt som Lee Bowyer är för lugn, så honom tror jag inte helt och hållet på heller. Men det är ju som vi alla vet ett spel både på och av planen.
 
Charlton har egentligen bara ett frågetecken i Igor Vetokele och jag är osäker på om han kommer sitta på bänken. Sunderland har också bara ett frågetecken i McGeady som missade båda semifinalerna pga. en fotskada.  

Jag slänger också in en länk till ”The Final Countdown: Charlton at Wembley” som är en 90-minuers krönika inför matchen med gäster som Chris Powell, John Robinson, Alan Curbishley, Sasa Ilic, Mark Kinsella, Clive Mendonca och Lee Bowyer: https://www.cafc.co.uk/news/view/5ce942a3d0560/watch-the-final-countdown-charlton-at-wembley

COYR

Trolig laguppställning

Phillips
 
Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington
 
Bielik
Cullen
Pratley
Aribo
 
Taylor
Parker

Artikeln skriven av Victor, 2019-05-25