Inför matchen Charlton - Scunthorpe

League One: The Valley, Mån 22 Apr kl 16:00

Möjligheten till direkt avancemang försvann i praktiken i och med förlusten mot Oxford och kvar finns möjligheten om en fjärdeplats att kämpa för när nedflyttningshotade Scunthorpe gästar The Valley på annandagen. Är bounce back abilityn tillräckligt stark eller är den mentala inställningen hos spelarna redan i det kommande kvalet? Är de tillräckligt eggade? Kommer de att återuppstå och frälsa oss igen?

Efter att ha gjort slut på Lutons 28 matcher långa svit utan förlust så fick Charltons svit om 11 matcher utan förlust ett abrupt slut när de synnerligen ineffektivt förlorade borta mot Oxford som leds av vår förre manager Karl Robinson. Hur mycket smärta skall en Charltonsupporter behöva stå ut med på en långfredag?

Bowyer har som ett mantra sagt att han kämpar för en andraplats och den finns fortfarande kvar även om den numer är mer teoretisk. För att möjligheten skall finnas kvar måste Charlton åtminstone vinna sina tre återstående matcher och sedan förlita sig på att resultaten går vår väg vilket inte var fallet igår då Barnsley, Sunderland och Portsmouth alla vann sina matcher. 

Skadelistan hade redan innan matchen utökats med Vetokele som fick problem med sin ena ljumske i matchen mot Luton och med tanke på hans historia tror jag inte Bowyer kommer att chansa att spela honom förrän han är helt frisk alternativt tidigast i kvalet. Även om både Bowyer och vår förre manager var överens om att Sollys röda kort inte var det och även om Bowyer kanske kommer att överklaga beslutet vilket, i alla fall för Charltons del, aldrig har gett något resultat så får han utgå ifrån att Solly inte kommer att finnas som ett alternativ och i så fall inte heller förrän kvalet börjar. Det gör att Dijksteel är det enda kvarvarande alternativet på högerbacksplatsen. 

Purrington saknades till följd av en lättare influensa/förkylning och där tror Bowyer själv på 80/20 och sedan kommer Page att återvända till truppen. Med tanke på att Sarr satt på bänken igår är dock frågan om inte han är närmare en plats i startelvan än Page som varit skadad många månader. Om Purrington är tillbaka i spel tror jag dock inte att någon av dem tar en plats i backlinjen utan i så fall kanske en plats på mittfältet är mer troligt för Page. Totalt var Bowyer ändå nöjd med spelet mot Oxford, en av matcherna som Charlton dominerat mest under hela säsongen. Bowyer själv ansåg att de borde ha vunnit med 5-6 mål. Oxford hade tre skott mot mål varav två på fasta situationer, en hörna och en frispark, som båda resulterade i mål. Charlton skapade en myriad av avslut och ännu fler uppspel som inte resulterade i några avslut. Så mest troligt låter Bowyer startelvan vara intakt med undantag av Solly.

Scunthorpe är väl en av ligans stora negativa överraskningar. Förra säsongen var de länge med och kämpade om en kvalplats men den här säsongen har det mestadels kämpat i den nedre delen av tabellen. Efter ett ryck kring jul och igenom januari andades de lite lättare luft men sedan har det åter varit mest mörker, bara en vinst på två och en halv månad. Just nu har de sex raka matcher utan vinst och gårdagens mållösa tillställning hemma mot Blackpool måste vara oerhört tung förlust av två poäng som placerar dem precis ovanför nedflyttningssträcket, en poäng före Wimbledon, två poäng före Southend och tre poäng före Walsall.

Jag hoppas att det finns en massa revanschlust hos Charltonspelarna när de på hemmaplan inför semesterlediga supportrar i vackert väder får möjlighet att bevisa att ineffektiviteten mot Oxford var en engångshändelse. Våga vinn Charlton, 2-0!

Trolig laguppställning

Phillips

Djiksteel
Bauer
Pearce
Purrington

Cullen
Bielik
Aribo

Reeves
Taylor
Williams

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-04-20, 09:25