Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: The Valley , Lör 9 mar kl 16:00

Det känns som det börjar hetta till nu när vi närmar oss de beryktade sista tio omgångarna. Charlton har toppkandidaten Portsmouth på lördag samt serieledarna Luton i april, båda på the Valley, men i övrigt har vi motstånd från undre halvan, för att inte säga bottenskiktet. Svårt att säga om det är en fördel. Hm. Men klart är att denna TV-sända (obs) match mot Portsmouth blir en svår uppgift. 

Portsmouth var klart påverkade av sitt engagemang i FAcupen under början av detta år. Gick till omspel mot QPR men har sedan dess kunnat koncentrera sig på ligaspelet igen och är obesegrade. Pompey har dock svårt att avgöra i matcherna, men fick det att lossna rejält senast mot Bradford (5-1).

Charlton har som bekant sålt Grant vilket resulterat i en måltorka. Fyra mål under februari. Det är svagt och oroväckande. Men trösten ligger i att Addicks spelar ett stabilt försvarsspel och trots allt ofta dominerar matchbilden med ett snabbt passningsspel -  fram till straffområdet där flytet inte riktigt finns. 

Som jag ser det är Portsmouth starkare just nu med en farligare offensiv. Man är också seriens bästa bortalag och sett till de senaste matcherna i bättre form än vårt kära lag från SE7. Men marginalerna är små och dagsform och inspiration/inställning är avgörnade. För att inte säga att det gäller att ha turen på sin sida. 

Min egen fotbollsstrategi bygger på att framgång kommer ur ett starkt försvarsspel. Charlton släpper inte in många mål, inte ens ett i snitt på The Valley. Jag är dock rädd att den statistiken kommer att justeras åt fel håll på lördag. Frågan är då om vi kan hoppas på en islossning framåt? 

Charlton vann höstmötet med 2-1. Men det var ett annat Charlton. Med mål av Grant och Ajose... 

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Bielik
Cullen
Aribo
Williams

Taylor
Vetokele

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-03-08