Inför matchen Charlton - Accrington Stanley

League One: The Valley, Lör 19 Jan kl 16:00

Nu börjar ljuset återvända och med det även hoppet då poängen trillat in i rätt mängd den senaste månaden. Accrington skall Charlton besegra och därmed gjuta mod och en stabil plattform inför klättringen som skall leda oss till The Championship! C'mon Charlton!!!

Det är åter dags för en av många måstematcher. Hemma mot Accrington Stanley måste vi ta tre poäng om vi skall ha en chans att hänga med i toppen och i bästa fall knapra in på försprånget. Även om motståndet enligt tabellplaceringen inte är något dussinlag så är det ändå alltid en stor utmaning för managern att övertyga sina spelare om att det inte finns några enkla segrar, speciellt om man har några segrar i bagaget vilket Charlton har. 

Accrington Stanley har ett av ligasystemets tjusigaste namn i kondurrens med t.ex. Preston North End. De är en relativt ny bekantskap för Charlton efter att de vann League Two förra säsongen. Likt många lag i den positionen började de säsongen ganska bra och har skaffat sig tillräckligt många poäng för att vaggas in i tryggheten att kontraktet i stort sett är säkrat vilket måste vara deras målsättning den här säsongen. Senast mötte de Bristol Rovers hemma i en mållös tillställning där deras manager Coleman (inte den Coleman) tyckte att de spelade enastående. Nåväl, det får väl stå för honom, oavsett hur bra man spelar och inte gör mål spelar man i alla fall inte tillräckligt bra enligt mig. 

Accrington har en något brokig historia där de grundades redan 1891 men inte påbörjade något ligaspel förrän 1921. De gjorde aldrig något väsen av sig och med tiden sjangserade laget för att till slut helt läggas ned 1962. Som fågel Fenix återuppstod laget 1968 och 1970 hade de en ny arena, the Crown Ground, samma arena som de fortfarande spelar på. En lokal affärsman tog över klubben 1995 med inriktning att föra upp laget i finrummet, dvs de fyra översta serierna. Efter att ha blivit degraderade 1999 anställda han John Coleman som manager och resten är historia som man brukar säga, han är fortfarande manager i laget och de har som sagt ingen galen belgisk miljardär till ägare. En sak som hjälpt laget ordentligt på traven genom ligasystemen är Brett Ormerod som är skolad i klubben. Genom en "sell-on" klausul har pengarna som genererats genom hans försäljningar har stadigt fyllt på klubbkassan med summor som övriga lag i de lägre ligasystemen inte haft i omsättning på flera säsonger. Så klättringen gick raskt uppåt i ligorna och 2003 kom de för första gången upp i Conference League, 2006 tog de steget upp i League Two. 2011 nosade de på League One men förlorade i kvalet, efter några hundår så vann de alltså League Two förra säsongen 2018. Namnet till trots så är detta ett annat lag än det Accrington som var ett av de ursprungliga 12 lagen som bildade den första ligan 1888.

Bowyers skadeproblem blir allt mindre och för närvarande är mittfältet så starkt så att en spelare som Clarke får nöja sig med att sitta på bänken. När nu dessutom Reeves och Cullen är redo för spel så minskar nog Clarkes chanser ytterligare. Bowyer brukar ju vilja ändra sin laguppställning så lite som möjligt och även om jag hade fel i den förutspåelsen förra veckan så tror jag inte att han ändrar allt för mycket två gånger i rad. Med den matchoträning både Reeves och Cullen har skulle jag bli mycket förvånad om någon av dem ingår i startelvan, däremot kan nog båda återfinnas på bänken vilket medför att några av de akademispelarna som suttit där ett antal omgångar får lämna. En spelare som lär få spela från start är Williams som jag nyligen följt i Netflixserien "Sunderland till I die", en liten aggresiv terrier som inte ser mycket ut för världen men har ett jäkla driv i steget.

Förutsättningarna skulle jag vilja påstå är så bra de kan även om Accrington ser fram emot att få komma till en så fin arena och välskött gräsmatta. Bowyer menade att den förra vinsten mot Shrewsbury med 3-0 var kraftigt i underkant. Om bara Grant sätter några fler av sina chanser kan det nog bli mer mål, vi håller tummarna för att Charlton väljer att behålla honom då flera lag har visat starkt intresse. Att inte släppa in några mål är alltid en extra merit men det är något som Charlton inte har mäktat med mer än knappt varannan seger och eftersom de lyckades senast så tror jag att det blir något baklängesmål den här gången, Accrington har en giftig anfallare i Billy Kee som gjorde 25 mål förra säsongen. Jag tippar 2-1 till Charlton och hoppas att Johan Dykhoff får bevittna en seger i hans allra första besök på The Valley!

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Bielik 
Morgan 
Pratley
Williams 

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-01-18, 17:44