Inför matchen Charlton - Doncaster

League One Playoff 2: The Valley , Fre 17 maj kl 20:45

Så. Nu kokar serien ner till två måstematcher med den första i returen mot lilla Doncaster. Efter vinst med 2-1 på bortplan är det fördel Charlton. Ganska kraftig sådan ärligt talat. Hemmaplan, fullsatt arena, oavgjort räcker, form och övertygande spel, närmast total dominans, i första matchen...Går det att missa detta? 

Svaret är JA på frågan i ingressen! Alla som följt kvalspel de senaste veckorna har fått erfara närmast chockerande vändningar i returer. Gårdagens mellan Leeds och Derby är den senaste och med den matchen i åtanke känner jag plötsligt att det är hugget som stucket i morgon på The Valley. Det är inte alltid det bästa laget vinner utan ofta det lag som har tur och domlsut på sin sida. Mycket kan förstöra festen i morgon, men ändå, rent objektivt och statistiskt är det upplagt för en final för Charlton söndag 26/5. 

Många såg säkert det tvsända första mötet och man behöver inte vara expert för att inse att Charlton är det tekniskt bättre laget av de två. Men man såg också prov på två olika spelstilar där Charltons metodiksa bolltrillande fick mätas mot Doncasters aggressiva kontringsfotboll med livsfarliga fasta situationer. Sånt ororar mig. Det blir chansartat. Därför krävs skärpa av Charlton och hundraprocentig inställning i alla närkamper. Det går inte att som senast halvhjärtat sträcka fram en fot när Doncaster forcerar de sista minuterna! Då blir det mål! Och vips har Doncaster fått tillbaka sin inbjudan till Wembley. FAN (ursäkta) så onödigt! 

Charlton drabbades inte av några alvarliga blessyrer och kan mönstra samma lag som senast. Gissar att det är det man gör även om jag kan känna viss tveksamhet kring unge Albie Morgan i detta sammanhang. Önskar maximal rutin och ser hellre Pratley in från start. Doncaster rapporterar också optimism och självförtroende. De har allt att vinna och jobbar hårt med att övertyga folk om att de inte känner sig nöjda med att ha tagit sig till kvalspel. 

Summa summarum: det finns inget att skylla på för Charlton vid en förlust i morgon. Det gäller att försvara en ledning med ett mål från start. Vi är flera som redan bokat in flyget till London och Wembley. Låt nu inte det vara en jinx! Gör ett formstarkt Charlton en normalt koncentrad insats i 90 plus tillägg, med lika bra koll på måltjuven Marquis i Doncasters anfall som sist tex, ska det här gå vägen. Vi ÄR det bättre laget. Det måste vara slut på vändingar i kvalreturer. Men notera att bortamålsfördelen inte finns i det engelska ligasystemet. 

Mot Wembley! 

PS. Sent på torsdagskvällen blev det klart att det blir Sunderland i final OM Charlton klarar av Doncaster idag. 
Dessa lag har ju mötts tidigare i dessa sammanhang... 

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington


Cullen
Bielik
Aribo
Pratley

Parker
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-05-16