Inför matchen Walsall - Charlton

League One: Bescott Stadium , Tis 6 Nov kl 20:45

Charltons berg- och dalbaneform sätter vissa griller i huvudet på många inför morgondagens kvällsmatch borta mot Walsall. Klart är att med samma form som i de två senaste hemmamatcherna så kommer det bli tre nya poäng mot ett formsvagt Walsall men en upprepning från Rochdale, ja då kan allt hända.

Bowyer har fått glädjas åt två hemmamatcher av tre som har slutat med 2-0 segrar hemma mot Barnsley och Doncaster, däremellan en ordentlig plump i protokollet där Charlton långa stunder blev utmanövrerade och förlorade borta mot Rochdale samt oavgjort hemma mot Oxford. Nu ställs de inför formsvaga Walsall som bara har en seger på hemmaplan sedan augusti och den kom i en svängig match hemma mot Wycombe där två självmål i slutet av matchen blev avgörande, ett för vardera laget.

Walsall har tagit merparten av sina poäng under augusti (13 av 25), därefter har alltså majoriteten av de efterföljande 12 poängen inhämtats på bortaplan, inte den vanligaste formen för ett fotbollslag. Trots kräftgången så delar Walsall poängskörd med Charlton men har en något sämre målskillnad. En vinnare i den här matchen kan med lite tur klättra upp på den åtråvärda kvalplatsen.

Bowyer är en klassisk engelsk manager som sällan ändrar på sin startelva om han inte måste. Därför talar det mesta för att det blir samma uppställning som i lördags hemma mot Doncaster. Det enda frågetecknet är Taylor som hade en lättare skada redan inför matchen mot Doncaster och fick hoppa av en bit in i andra halvlek. Mest troligt blir det i så fall Vetokele som ersätter honom. 

Om Charlton skall vinna en bortamatch så är det mot Walsall, det är få andra lag som har sämre form på hemmaplan. Den här säsongens Charlton kan överraska både åt ena och andra håller så det är svårt att sia om matchutgången. Om hjärtat får vara med lite grann så blir det seger för de hängivna Valianterna, varför inte 2-0 igen?

Trolig laguppställning

Steer

Dijksteel 
Pearce
Bielik
Solly

Cullen
Reeves 
Aribo
Ward

Taylor 
Grant

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-11-05, 23:03.