Inför matchen Sunderland - Charlton

League One: Stadium of Light, Lör 4 aug kl 13:30

Ännu en säsong drar igång, och det är hårda bud direkt – bortamatch mot Sunderland. Dessutom visas matchen på TV, så samla dina närmaste Addicks och hitta någonstans där du kan se matchen.

Det är alltså dags igen. En ny Charltonsäsong, även detta år i högst glamorösa League One. Den första av 46 tunga ligamatcher går av stapeln redan 13.30 svensk tid imorgon, och för motståndet står Sunderland. Ett klassiskt namn för de som kan sin Charltonhistoria (eller har tillgång till Google och årtalet 1998): Wembley, övertid, 4-4, straffläggning, Mendonca, Gray – need I say more?

Nu är det dock andra tider och det är dags att hitta ligaformen från start. Sunderland har haft det kämpigt de senaste säsongerna med ett fritt fall från Premier League. Detta till trots, eller kanske just därför, är de ett av de hett uppflyttningstippade lagen denna säsongen. Ledarskapet verkar vara aningen sundare där än hos Charlton, och man har dumpat dyra spelare till förmån för billigare men erfarna sådana, lämpliga för att ta the Mackems tillbaka till Championship.

Charlton har förstärkt med Lyle Taylor, anfallare, och Darren Pratley, mittfältare. Samtidigt har man tappat strikern Josh Magennis. Skadeproblematiken är stor och ryktas ha blivit större nyligen, då Jake Forster-Caskey möjligen kan ha ådragit sig en skada på främre korsbandet. I så fall finns det rimligen inget annat alternativ än att Pratley spelar från start i ligapremiären denna lördag. Taylor bör dock inte ännu vara aktuell enligt vad jag läst, annat än från bänken. Den som lever får se vad Lee Bowyer ställer upp för lag imorgon, men kanske något liknande det nedan?

Vi hoppas oavsett att det blir en flygande start för Charlton, trots att belgaren fortfarande äger klubben och truppen är tunnare än någonsin. Upp till bevis för ungdomarna helt enkelt!

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bauer
Pearce
Page

Marshall
Aribo
Pratley
Grant

Ajose
Hackett-Fairchild
 

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-08-03, 20:06