Inför matchen Stevenage - Charlton

EFL Trophy:  Lamex Stadium, Tis 9 okt kl 20:45

Dags att lufta youngsters och matchotränade när Charlton åker fem mil norrut till Stevenage och gör sin andra match i cupens grupp G södra. 

 - Det ska bli skönt för spelarna att få lite välbehövlig vila, sa tränare Bowyer efter förlusten mot Coventry i lördags. Ett tecken så gott som något på hur lågt man prioriterar matchen i kväll i EFLcup. Turneringen som blivit en form av träning för spelare som inte får så mycket speltid. Men spelar man inte är det ofta pga skador eller att man är upptagen från ungdomsleden där man ju har sina egna ligor, så nyttan av ytterligare turnering utöver ligaspel, ligacup och FAcup måste ifrågasättas. Vissa spelare ska också spela i sina landslag. 

Mötet med Stevenage ikväll är Charltons andra i sin grupp. Det första, som sågs av 1244 åskådare på The Valley, var mot Wimbledon där poängen 2-1 till bortalaget fördelades efter 2-2 vid slutsignalen och straffavgörande. Dagens motståndare, Stevenage, fick en enkel match mot ett yrvaket Swansea U21 när de lagen gick in i gruppspelet i augusti. Med 5-0 är League Two-laget för närvarande gruppetta, trots att Swansea och Wimbledon hunnit mötas i omgång nummer två där laget från Wales sågs som vinnare med 1-0. Så, tja, vid en vinst ikväll lämnar vi jumboplatsen och blir nya gruppledare! Yaaay! 

Hur Charlton formerar sig blir väl till viss del ett uttryck för vilka spelare som står i pipen till Alagets seriespel och säkert välkommet för dessa att få visa upp sig lite. Den detroniserade Phillips i mål får säkert också sträcka ut sig lite mellan stolparna och även några andra av truppens mer notoriska bänknötare som Ajose och Vetokele. Kanske. Jag kan tänka mig att hela bänken från i lördags tar startplatser i kväll. 

Vi får se hur det går. 

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bielik
Yao
Morgan

Maloney
Reeves
Lapslie
Ajose

Ward
Vetokele

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-10-09