Inför matchen Shrewsbury - Charlton

League One: Montgomery Waters Meadow, Lör 12 Jan kl 16:00

Omgång 28 och bortamatch mot Shrewsbury på en ovanligt vattnig plan, en marig match! Skadedimmorna börjar lättna när vi på pappret ställs mot ett lättare motstånd. Men vi som på plats har bevittnat fadäser borta mot Swindon och Rochdale vet att den här typen av match kräver största fokus. Kommer nytillskotten få spela? Kommer Grant reprisera sitt mål i förra mötet mot Shrews?

Man gör bäst i att ta det lugnt med alkoholen som supporter inför en bortamatch mot Shrewsbury, annars kan det bli problem med att förstå vart man vill ta vägen. Inte ens lätt att uttala Shrewsbury spik nykter!

Shrewsbury är annars en anrik klubb som bildades redan 1886 men som aldrig hälsat på i finrummet. Förutom en sejour från slutet av 70-talet till slutet av 80-talet då man spelade i division 2 i 10 säsonger har de alltid spelat i division 3 eller lägre. Beläget ca åtta mil väster om Birmingham har de gott om lokala rivaler som över tid har varierat beroende på vilken liga de spelat i. Men lag som Wrexham, Walsall, Wolverhamtpon, Hereford, Port Vale, Telford, Kidderminnster och Crewe Alexandra väcker Tipsextragenen till liv. Deras tidigare arena sedan 1910 Guy Arena blev ofta översvämmad av den närbelägna floden Severn varför de inför säsongen 2007/08, alltså nästan 100 år senare, byggde en ny arena, New Meadow. Med lite klatshig reklam på det så blir det Montgomery Waters Meadow, men som ingressen indikerade så har arenan haft en lång blöt historia!

Formmässigt måste man säga att Shrewsbury blandar och ger av alla valörer, vinster, förluster och oavgjorda. Trots att de bara har tre poäng tillgodo till nedflyttningsplats så verkar de ha ett stabilt försvar, det är ytterst sällan förlusterna sträcker sig längre en uddamål, vilket även gäller vinsterna. De senaste fyra matcherna har slutat oavgjorda, borta mot Sunderland (!), hemma mot Fleetwood, hemma mot Stoke i FA-cupen samt borta mot Port Vale i EFL-cupen där de till slut förlorade efter straffar. Trots att det bara är oavgjorda matcher så är det respektingivande resultat som borde få Bowyer och hans manskap att inte ta ut något i förskott.

Något som är till Charltons favör är att detta är Shrewsburys 5:e match på 15 dagar. Att deras seniore forward och även målskytt i öppningsmatchen för säsongen borta mot Charlton Lenell John-Lewis skadade sitt knä så illa i FA-cupmatchen hemma mot Stoke att han missar resten av säsongen är ett stort bakslag för Shrewsbury. Hos Charlton ser det betydligt ljusare ut. Lapslie är åter klar för spel och möjligen även Reeves. Den senaste veckans aktivitet på biblioteksmarknaden har även förstärkt laget med Chris Maxwell (målvakt), Ben Purrington (vänsterback) och Jonny Williams (mittfältare). Den sistnämnde fick komma in som avbytare i matchen hemma mot Sunderland och det mesta talar nog för att han tar en plats i startelvan. Min gissning är att de övriga två får vila någon match till innan de är redo för en plats i startelvan.

Det känns lite som att det mesta talar till Charltons favör. Så länge vi klarar av att bära favoritskapet skall vi kunna bärga en väldigt nödvändig och efterlängtad seger för att haka på i kampen om en direktkvalificering till The Championship. Jag tror på en seger med 2-1, 19 omgångar kvar och bara 5 poäng upp, våga vinn Charlton!!!

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Solly

Lapslie
Bielik
Williams
Fosu

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-01-12, 09:08