Inför matchen Portsmouth - Charlton

League One: Fratton Park, Tis 11 dec kl 20:45

Vi har väntat länge nog nu på att ta oss an årets svåraste match. Suveräna serieledarna Portsmouth FC i deras egen kula blir en utmaning för ett Charlton som har svårt att få utdelning för det spelövertag man ofta har. För första gången i år är vårt lag underdogs vilket gör att jag tror på poäng.  

Portsmouth får gälla som klara favoriter i kvällens match. Det efter endast en förlust efter tjugo omgångar och med ett snitt på nästan tre mål per match på hemmaplan samt en äcklig disciplin i försvaret. Självklart en svår nöt att knäcka men den känns inte omöjlig. 

De senaste sju mötena mellan lagen har slutat med seger för bortalaget. Men det har varit täta matcher med uddamålssegrar i åtta av de nio senaste och då med resultatet 0-1 i fem av de senaste sju och därav de tre senaste. Genom åren två jämna lag med sund respekt för varandra. 

Det är i skrivande stund osäkert om någon spelare vrickat foten eller så på träning men jag tippar på att Bowyer ställer upp med samma elva som sist. Kanske med undantag av unge Stevenson. Inte för att han var dålig sist, vilket ingen var i matchen (mer än domaren) men han kanske ska matchas in lite försiktigt? 

Vi får se hur det går. 1-1? Eller varför inte 0-1?  

Trolig laguppställning

Steer

Solly 
Bauer
Bielik
Dijksteel

Aribo
Pearce
Marshall
Fosu 

Grant
Taylor

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-12-11