Inför matchen Mansfield - Charlton

FA cupen: Field Mill , Sön 11/11 kl 13:45

Då var det återigen tid för FA cupens första omgång och för Charltons del är det bortamatch mot Leauge II klubben Mansfield Town som står på schemat !

Ett vingklippt Charlton med två segrar i bagaget åker till Mansfield på söndag för att inleda årets FA cup spel.
Skadorna bara rasar på oss (fyra spelare på två senaste matcherna) och frågan är ju nu lite hur Lee Bowyer & Co prioriterar helgens kamp med alla problem med skador, men FA cupen är ju stort i England och har man tur och går vidare ett par omgångar så kan man ju få fina matcher med stora inkomster.

Vet ju bara förra årets turnering när vi först vann mot non leuge klubben Truro City för att sedan förlora i andra omgången borta mot AFC Wimbledon där en viss Lyle Taylor gjorde två mål och i omgång tre lottas sedan Wimbledon för bortamatch på The Wembley mot Tottenham, inte illa pinkat för en Leauge I klubb men som vanligt så är vi nära sådana matcher men ändå inte.

Men vi går tillbaka till söndagens match mot Mansfield Town, en klubb som nu huserar i Leauge II efter ett par non leauge säsonger där Steve Evans tog över rodret och lotsade klubben tillbaka till ligafotboll igen innan han själv gick vidare för att coacha Peterborough.
Just nu ligger Mansfield på en sjunde plats, precis utanför en kvalplats till Leauge I och man är just nu i bra form med elva raka matcher utan förlust (senaste förlusten var 15/9).

För Charltons del har det ju varit lite berg och dalbana senaste tiden, men två goa segrar mot Doncaster och Walsall gör att vi nu intar en kvalplats och det enda som stör nu är ju alla dessa jävla skador.
På skadelistan finns nu Igor Vetekele (borta ca 3 månader), Josh Cullen(borta ca 3 månader), Ben Reeves(borta någon vecka till), Anfernee Dijksteel (kan kanske spela till helgen), Lewis Page (borta någon månad till), Patrick Bauer (gör snart comeback), Billy Clarke (gör snart comeback), Jake Forster-Caskey (borta hela säsongen) och till sist Lyle Taylor som är avstängd !

Så man förstår lite att kanske inte denna matchen har största fokus för Lee Bowyer, men visst fan hade det varit kul att gå vidare någon omgång till, men sedan är ju frågan om vi har en trupp som klarar det just nu eller om vi i stället skall koncentrera oss på ligaspelet !?
Jag hoppas dock att att vi är ett bättre lag än Mansfield och vinner söndagens match med 1-2 där Karlan Grant gör båda målen !

Kom igen Charlton !

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Pearce
Bielik
Sarr

Aribo
Pratley
Fosu
Marshall


Grant
Ajose
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2018-11-09, 12:00