Inför matchen Luton - Charlton

League One: Kenilworth Road , Lör 29 Sep kl 16:00

Matchen mellan Luton - Charlton är inställd. Ja det var den stora nyheten igår men visade sig bero på ett tekniskt fel i Lutons webstruktur. Så det blir match och Charlton jagar sin femte raka seger mot ett inte helt omöjligt motstånd.

Kenilworth road är utan tvekan en av de ruffigaste arenorna i det engelska ligasystemet. Bortalagets supportrar får gå in via ett prång mellan två hus och sedan upp för en trappa som verkar leda in till en bakgård innan man kommer till insläppet. Det var bra länge sedan lagen möttes, de har inte mötts sedan 1996. Luton har ju härgat i en lägre divisioner än Charlton de senaste 20 åren.

Bowyer har i stort sett samma trupp till förfogande som i förra matchen mot Plymouth. Med tanke på det hårt ansträngda skadeläget så finns det i alla fall två ljus i mörkret. Pratley är tillbaka efter skada och Fosu är tillbaka efter avstängning, två starka och meriterade spelare som mycket väl kan spela en avgörande roll i en match som kan bli tillknäppt. 

Luton har överraskat och ligger i mitten bara fem poäng efter Charlton. Formmässigt är lagen tämligen lika sett över de sista sex matcherna, Charlton har en 4-1-1 mot Lutons 3-2-1. Charlton kan med ytterligare en vinst skrapa ihop fem ligavinster i rad, något de inte klarat av sedan 31/3 - 21/4 2012, rekordsäsongen i League One. Inför morgondagens match har Luton värvat Kazenga LuaLua på lån från Sunderland och LuaLua är ju ett namn som har viss respekt. Det är dock inte "den riktiga" LuaLua utan hans bror. Det känns som om han har passerat sin peak i karriären och han borde även vara tämligen matchotränad så om han får spela imorgon tror jag inte att han skall vara något större hot för Charltons försvar. 

Charlton har varvat resultaten på sin vinster men 2-1 har i alla fall förekommit två gånger i de fyra sista vinsterna så det ligger väl nära till hands med en ny uddamålsseger, 1-0 känns också troligt. Eftersom de inte har någon 1-0 seger ännu så får det bli mitt tips. Charlton kommer att ha ordentligt stöd i ryggen av drygt tusen tillresta supportrar, bortaläktaren är utsåld. 

Trolig laguppställning

Steer

Solly
Pearce
Sarr
Page

Cullen
Aribo
Reeves
Fosu

Grant
Taylor

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-09-28, 22:27.