Inför matchen Charlton - Walsall

League One: The Valley , Tis 1 jan kl 16:00

Gott Nytt År vänner! Hoppas ni haft ett godare slut på det förra än Charlton fick med två förluster och halva laget på rehab. Som lök på laxen kallar Villa hem Steer och vi står utan förstekeeper. 

21 omgångar kvar. Charlton ligger trots bortaförlusterna mot Coventry och Barnsley kvar på kvalplatserna som vi mödosamt kravlat oss upp till under hösten. När vi nu får två hemmamatcher så hoppas vi på en bra start på det nya året. Den första matchen är hemma mot laget från metropolen Walsall. Det är ett lag som varit uppe och luktat på glöggen i näst högsta serien vid fyra tillfällen sedan 60-talet men har etablerat sig som ett gäng som mestadels åkt jo-jo mellan division tre och fyra. Så Charlton får ses som favortit. Väl? Eller?

Njaaaa. Under hösten har Walsall inte varit det strykgäng man kan tro och de flesta lag med kvalambitioner har haft svårt med dem. Av de lag ovanför Charlton i tabellen just nu har alla utom Portsmouth tappat poäng, och man har dessutom hunnit med att slå ut både Coventry och Sunderland ur FA-cupen. Charlton däremot vann sin ligamatch mot Wallsall med 2-0 i deras egen kula vilket nästan känns som en merit.

Någon walk in the park är således inte att vänta. Med tanke på Charltons dagsform och de sju som hem från gruvan fått gå med skador (Pearce, Aribo, Lapslie, Ward, Cullen, Vetokele, Forster-Caskey), samt att Solly nu är avstängd och att vår förstemålvakt har lämnat klubben så känns Wallsall till ett odds av 4,50 nästan spelbart. Att då Sarr kommer tillbaka till laget är nästan som om jultomten gör ett återbesök, vilket bara det säger en del. 

Så kämpa Charlton! Även om inte stjärnorna de tindra så talar rapporterna ändå om att det finns en glöd i vårt hårt sargade lag. Iofs en glöd vi inte kunde se på plats i Rochdale i höstas, men efter det så har Charlton sju vinster på tio omgångar och vi har som sagt tagit oss upp på kvalplats. Häng kvar nu!! Ge oss en

God fortsättning på det nya året! 

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Stevenson


Marshall
Fosu
Bielik
Reeves

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-01-01