Inför matchen Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley, Lör 11 augusti kl 16:00

Den röda, röda rödhaken studsar in igen. Det är hemmapremiär för Charlton och revanschläge.

Kvalspelet slutade för sisådär en tre månader sedan som bekant i semifinalförlust för Charlton mot Shrewsbury. Det var gruff på plan och på läktaren och allmänt dålig stämning mellan lagen, och till många SE7-inriktade fotbollsintresserade kändes det nog ganska bra att Shrewsbury inte räckte ända fram i kvalfinalen. Nu kommer alltså det relativt försvagade "Salop" på besök i Charltons hemmapremiär.

Båda lagen har uddamålsförluster i bagaget och på pappret svagare trupper än förra året, även om Shrewsburys nye tränare John Askey kanske inte har fullt så få att välja mellan som Lee Bowyer. Addickscoachen fick åtminstone in en spelare på lån idag - målvakten Jed Steed, med hemadress Aston Villa. Därmed utmanas alltså Dillon Phillips lite mer seriöst på sin plats och det blir spännande att se vem valet faller på. Bowyer hoppas få in fler spelare på lån, och med tanke på skadeläget kunde det vara väldigt värdefullt. Vi får se hur månaden går. Shrewsbury har å sin sida värvat in Charlie Colkett (Chelsea, lån) och Alex Gilliead (Newcastle, gratis), men som nämnt förlorat många tongivande spelare. Förhoppningsvis kan detta innebära att Charlton har ett bra utgångsläge. Hur kan hemmalaget tänkas se ut då?

Efter Jason Pearce olyckliga skada (efter brutal tackling från Sunderlands sedermera segerhjälte Gooch) finns det inte mycket att välja på i backlinjen. Om uppställningen ser ut som senast kommer Chris Solly, Patrick Bauer och Naby Sarr att utgöra en trebackslinje. Kantspringare blir i så fall Mark Marshall och Lewis Page, förmodligen med den senare aningen mer defensiv. Mittfälltsmotorn bör bestå av Joe Aribo och Darren Pratley, med lyckade debutanten från senast, George Lapslie, som koppling mellan mittfältet och anfallet. Längst fram återfinns troligen Lyle Taylor och Karlan Grant.

Min gissning är att det blir en jämn match, men Charltons unga startelva spelar stabilt och vinner matchen med 1-0.

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bauer
Sarr

Marshall
Aribo
Pratley
Page

Lapslie

Taylor
Grant
 

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-08-10, 16:25