Inför matchen Charlton - Oxford

League One: The Valley, Tis 23 Oktober kl 20:45

Efter några förluster inför landslagsuppehållet repade Charlton nytt mod och vann klart hemma mot formstarka Barnsley i lördags. Betydligt beskedligare Oxford borde bli en munsbit bara det är fullt fokus från start. Om vindarna blåser åt rätt håll så är kvalplatsen åter nära!

Studentstadens lag har en så länge inte hittat formen den här säsongen. Ett mycket klent anfall och ett relativt stabilt försvar har mäktat med två vinster och fyra oavgjorda. 13-23 i målskillnad och blott 4 mål på de 5 senaste matcherna är inget som ger motståndarna stora skälvan. Förutsättningarna försämrades ytterligare när deras bäste målskytt Jon Obika skadade sig så allvarligt i en träningsmatch förra veckan att han förmodligen är borta resten av säsongen. Obika gjorde två sejourer hos Charlton 2013 och 2014 som lån utan att rosa marknaden är för mycket.

Nyckel till framgång för Charlton i lördags var det stabila försvaret, något som inte klickade i de två föregående matcherna. Med Bielik och Pearce tillbaka i mittlåset och Solly åter till sin högerbacksplats samt den unge och lovande och lika ambulerande Dijksteel till vänster så fungerade det perfekt. Ett litet orosmoment var att Bielik gick ut i slutskedet efter kramkänningar, något som tidigare gjort att han varit skadad. Så jämfört med lördagens laguppställning känns det som om det är det enda frågetecknet. Saar som ersatte honom gjorde långt ifrån en lika habil insats som Bielik den kvarten han fick spela, men jag håller tummarna för att det var ett olycksfall i arbetet.

Till skillnad mot Oxford har vi hittills denna säsong ett anfall som levererar match efter match. 2-0 vinsten i lördags var enligt alla i underkant så jag hoppas att det håller i sig med en elegant hemmaseger imorgon kväll som kanske kan sluta med 4-0?

Trolig laguppställning

Steer

Dijksteel
Bielik 
Pearce
Solly

Cullen
Aribo
Reeves 
Ward 

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-10-22, 22:20