Inför matchen Charlton - Mansfield

FA-cup: The Valley , Tis 20 nov kl 20:45

Rött och vitt vs blått och gult. Två matcher. Samtidigt. Inverterade sympatier. Trots att matcherna har olika dignitet är det omspelet i Facupens första omgång som för min egen del drar till sig mest uppmärksamhet. 

Charlton har ingen lätt uppgift mot det formstarka League Two-laget Mansfield. Det visade sig med oönskad tydlighet i lagens första möte där vårt lag nog hade hoppats på en walk in the park vidare i cupen. The Addicks kom undan med blotta förskräckelsen med hjälp av trävirke och högre makters försyn vid flera tillfällen, men hade också möjligheten att slippa tisdagens kvällsföreställning om Ajose lyckats peta bollen över målvakten i stället för mitt på i sitt friläge i den öppna matchen. 

Det hackar lite för Charlton kan jag tycka. Men trots det är Charlton ett av League Ones bästa hemmalag och det bör Mansfield få känna av även om de har en imponerande statistik som obesegrat bortalag i sin serie. Tidigare i veckan var båda lagen i farten i Checkatrade Trophy. Charlton slogs ut från avancemang av Swanseas ungdomslag medan Mansfield, som obesegrad ledare i sin cupserie (innehållandes bl a fjolårsmästarna Lincoln), vilade tio man och vann över Scunthorpe med 3-2.

Det är känt att Charlton har skadebekymmer i en tunn trupp och behöver all vila man kan få. Det landslagsuppehåll som inföll i helgen kom därför lämpligt inför omspelet nu. Mansfield fick en ligamatch i lördags men genrepade genom att komfortabelt vinna mot Port Vale med 1-0. Målgörare igen: CJ Hamilton - en man att se upp med för Charltons försvar. Mansfield mönstrade i lördags åter sin A-uppställning och förhoppningsvis ska Charltons dryga veckolånga vila för huvudparten av spelarna få utslag på tisdag.  

En på förhand spännande och oviss match är att vänta där jag hoppas att fördelen av hemmaplan avgör. Charlton har fått tillbaka en tränarfavorit i Billy Clarke. Han bör vara förbättrad efter matchdebuten i tisdags efter sin nästan årslånga skadeperiod. I övrigt konkurrerar unga Toby Stevenson om platsen som vänsterback efter sin succé senast. Ett modigt val men mer tveksamt skulle vara Sarpeng-Wiredu i stället för en åldrande Solly på andra kanten. Men jag tror det blir säkra kort som gäller. 

Medan Sveriges landslag tar dig an den röda armén på Friends så ska Lee Bowyers Red Army göra det på The Valley. Fick jag välja skulle jag gärna vara på den senare matchen. Jag tror det kan bli betydligt mer sevärt mellan två attackvilliga lag. Låt oss bara hoppas att det lossnar för Charlton i motståndarnas straffområde och att man sätter sina lägen. För lottningen ser rätt ljus ut när vinnaren av Doncaster-Chorley väntar i omgång två. Den matchen spelas samtidigt med Charltons för övrigt. Come on Charlton!!

Trolig laguppställning

Steer

Solly
Bielik
Pearce
Dijksteel

Clarke
Reeves

Aribo
Lapslie

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-11-19