Inför matchen Charlton - Fleetwood Town

League One: The Valley, Lör 25 Aug kl 16:00

Charlton är ett lag i kris, ingen ägare som bryr sig, ingen VD, ingen ekonomichef, ingen ordförande, ingen fast manager, lönediskriminerad personal, knappt någon publik och en trupp som är lövtunn som en mintkaka. Resultaten hittills är tämligen symptomatiska utifrån förutsättningarna, ibland räcker ångorna i tanken till men oftast tar de slut några minuter före full tid. Har Bowyer tankat diesel-power inför matchen mot Fleetwood?

När man trodde att the bottom was nådd fick vi ta del av information att Duchatelet skiter att betala ut löner till den administrativa personalen på The Valley som de rättmätigt har förtjänat. Jag hoppas att de tar strid för detta men premisserna kanske inte är så goda i England där anslutningen till fackförbund inte är särskilt stor.

Bowyer hoppas samtidigt på att få in ytterligare någon förstärkning i den lövtunna truppen, med största sannolikhet rör det sig om ytterligare ett lån. Jag bygger det på att Duchatelet minskar alla kostnader som är möjligt för att maximera vinsten i samband med försäljningen. Helt säkert är att försäljningen av Magennis, Konsa och Kashi har gått rätt ned i Belgarens plånbok och inte kommer att användas för att finansiera nya spelarköp. När vi får en ny ägare är skrivet i stjärnorna och jag har lagt ned alla tankar på att det kommer att ske snart.

Inför matchen mot toppenlaget Fleetwood på lördag finns bara ett litet ljust tecken, Vetokele kommer förmodligen att sitta på bänken. I övrigt kan vi förvänta oss samma trupp som senast eftersom det inte finns några alternativ. Det känns något beklämmande att skriva att vi möter topplaget Fleetwood. Jag minns med förfäran när vi förlorade hemma mot Gillingham i första omgången av FA-cupen i början av januari 2004 och jag tänkte för mig själv hur fan kan vi förlora mot ett sånt unkebunkelag. Numera får vi vara glada att lira i samma division som Gillingham och vara underdogs mot Fleetwood.....

Fleetwood kommer stärkta efter att pulvriserat Scunthorpe med 5-0 och kommer göra allt för att upprepa en liknande bedrift. Likt de andra lagen som besegrat Charlton kommer de förmodligen justera en eller två spelare i Charlton samtidigt som de jagar och stressar motståndarna tills vi tvingas ta in en avbytare som är klassen sämre än de som är på planen.

Det Charlton saknar spelmässigt hittills den här säsongen är förmågan att döda matcherna och överlag nyttja de chanser som de faktiskt har skapat. Med en bättre skärpa här hade det definitivt blivit vinst mot både Sunderland och Accrington, vi hade varit obesegrade och haft skapliga 10 poäng. Så håll tummarna för att Bowyer har bunkrat upp med diesel-power så att ångorna räcker ända tills domaren blåser av matchen. Jag tippar 2-0 och det finns ingenting annat än hjärta i det tipset, förnuftet har jag tappat för länge sedan i dessa sammanhang.

Trolig laguppställning

Phillips

Bauer
Bielik
Sarr

Solly
Pratley
Morgan 
Aribo
Page

Ahearne-Grant
Taylor

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-08-23, 19:51