Inför matchen Charlton - AFC Wimbledon

League One: The Valley, Lör 15 Dec kl 16:00

Charlton har en hysterisk form i ligaspelet med 5 segrar på de 6 senaste matcherna när de oerhört tyngda av skador skall försöka fortsätta leverera mot supporterlaget nr 1 AFC Wimbledon. Segern senast borta mot serieledande Portsmouth var ett enormt styrkebesked men blev det en Pyrrhusseger?

Charltons trupp tillhör en av de tunnaste i ligan och det kan vi tacka vår mångmiljardär Duchatelet för. Trots att det nästan gått ett år sedan han deklarerade att klubben var till salu och trots att det enligt hans egna uppgifter skall finnas minst fem seiösa spekulanter så har han inte sålt klubben. Eftersom han har lika stora spenderbyxor som Joakim von Anka så köps det inte in några förstärkningar utan akademispelare får till stora delar täcka upp när ordinarie och inlånade spelare blir skadade i parti och minut. Faktum är att det är så illa att vi kan ha en hel startelva i sjukstugan imorgon. Om det vill sig väl kan startelvan med undantag av Grant ändå bli densamma som mot Portsmouth.

Tisdagens seger mot Portsmouth gav en bitter eftersmak i skador på Grant, Taylor, Marshall och Bielik. Radaranfallsparet Grant och Taylor verkar vara störst frågetecken men inget officiellt har läckt ut så det är bara att hålla tummarna, mest sannolikt är ändå att åtminstone Taylor kommer till start. Marshall och Bielik lämnade planen med litet blodvite men de förväntas vara helt återställda till imorgon. Sedan tidigare är Pratley, Page, Cullen, Vetokele, Ward och Forster-Caskey långtidsskadade.

AFC Wimbledon är ett lag man bara inte kan tycka illa om. Lagets supportrar var de första som revolterade emot det kapitalistiska styret inom FA och Premier League och valde att stanna kvar hos sitt "riktiga" lag när ägarna flyttade Wimbledon till det mindre famösa Milton Kyenes. Genom en hjälteinsats från supportrarna och några kvarvarande spelare så grundades ett nytt lag som knatat hela vägen från division 9 säsongen 2002/03 till League One och idag spelar man en division högre än MK Dons. Hur skön är inte den revanchen?

Den här säsongen har det gått betydligt knackigare och managern Neal Ardley fick nyligen sparken efter 6 år i klubben och 251 matcher. Simon Bassey blev vikarierande i 5 matcher innan Wally Downes tog över inför senaste matchen mot Rochdale som slutade oavgjort. Ganska turbulent i klubben således och det känns som om det kan gynna det skadedrabbade Charlton. AFC ligger på näst sista plats och är piskade att plocka poäng och med tanke på skadeläget i Charlton är chanserna goda.

Skadorna till trots känns ändå Charlton som det bättre laget och om de bara närmelsevis kan upprepa spelet från Fratton Park så kan en seger innebära en placering uppåt och lite närmare kontakt med toppduon. Det är sjukt jämnt i det översta skiktet i ligan och en förlust kan lätt resultera i att man halkar ner två, tre placeringar i tabellen. Jag håller på det mest gångbara resultatet den här säsongen, 2-1, och hoppas att inte det prognostiserade störtregnet skall ställa till allt för mycket bekymmer.

Trolig laguppställning

Steer

Dijksteel
Bauer
Pearce
Sarr

Lapslie
Bielik 
Aribo
Reeves 

Taylor 
Ajose

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-12-14, kl 22:59.