Inför matchen Burton - Charlton

League One: Pirelli Stadium, Tis 27 nov kl 20:45

Charlton ångar på för att förstärka sin kvalplats. Tisdagens kvällsmatch går i ölets tecken borta mot Burton Albion, The Brewers, och en seger där skulle verkligen ge häng på lagen framför. En extra öl på en tisdagskväll för att fira en seger är ju heller aldrig helt fel!

Burton Albion är en av de yngsta klubbarna i det engelska ligasystemet och graundades 1950, eller är det rentav den yngsta? Staden är känt för att vara Englands metropol för öltillverkning och det är ju verkligen inte någon struntsak. Hela den historien skulle ta alltför lång tid att berätta om men om du vill läsa mer kan du göra det här. För en av oss finns det även en annan tillverkning som kan vara av intresse, nämligen skor. Så det är dit du skall åka nästa gång Peter, skor och öl. Kan väl inte bli bättre?

Med lite hjälp av Wikipedia minns jag även att jag sett Burton spela på TV en gång i den heroiska 0-0 matchen mot Manchester United i janauri 2006. Returmötet förlorades med 5-0 på Old Trafford inför ca 11 000 tillresta Burtonsupportrar. Gissar att den matchen gav Burton lika mycket matchintäkter som resten av den säsongen i och med att de då fortfarande var ett amatörlag. Med hjälp av Nigel Clough klättrade de upp i seriesystemen och klev 2008 in i League Two. 

Formmässigt svajar det lite fram och tillbaka, det blandas och ges både på hemma- och bortaplan. Resultaten är tämligen lika vad gäller utfallet för hemma- och bortamatcher med en liten övervägning för hemmafavör. I lördags höll man Blackpool stången till halvtid för att sedan släppa in tre mål på tolv minuter. I lagets trupp återfinns Charltonbekantingen Marvin Sordell men han fanns inte med i truppen i lördags. Blackpool kan för tillfället jämföras med Charlton då bara målskillnad skiljer lagen åt så vi får hoppas att det är en indikation.

Charlton vann senast hemma mot bottenlaget Bristol Rovers men det dröjde till matchens sista spark innan de säkrade den segern. Till matchen mot Burton skall Taylor vara tillbaka efter sin avstängning och jag skulle bli mycket förvånad om inte Bowyer byter in honom istället för den ständige målsumparen Ajose. I övrigt skall det inte vara några skador från matchen mot Bristol Rovers vilket i så fall pekar på i övrigt samma startelva. 

Charlton har en hängmatch jämfört med många av lagen framför och seger mot Burton skulle inte innebära någon tabellförändring men skulle placera oss en poäng bakom en trio på 35 poäng, dvs ordentligt häng på toppen. Bara hoppas att Bowyer kan få ordning på sin diamant så att vi får glänsa med en seger och en extra pint på tisdagskvällen, 2-1?

För övrigt har Burton en svensk supportklubb med säte i Göteborg som har en liknande inställning till engelsk fotboll som oss. Just på tisdag önskar jag dem inte lycka till men i övrigt hoppas jag att de, liksom oss, sakta kan växa!

Trolig laguppställning

Steer

Dijksteel
Bauer
Pearce
Solly

Bielik
Lapslie
Aribo
Ward

Taylor
Grant

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-11-25, 11:18