Inför matchen Bradford - Charlton

League One: Northern Commercials Stadium , Lör 15 sep kl 16:00

Dags igen för vårt Charlton att harva vidare i sitt League One, div 3. Denna gång mot ett (över?)ambitiöst Bradford City. Ett lag som varvar hyfsade och mediokra säsonger i den här serien år efter år, men som trots det redan hunnit med att sparka sin tränare efter en månad med två vinster och fyra förluster. Bradford siktar högt, förklarade styrelsen sig inför sina upprörda supportrar i ett möte i veckan.   

Ny tränare i Bradford alltså. Denne fick inte direkt någon drömstart efter att man senast tappat en 2-0 ledning till förlust under matchens fem sista minuter (Lika duktigt som svenska landslaget...). Antar att det finns en del revanchlusta att hämta efter ett sådant debacle och gissningsvis kommer man ut taggade mot Charlton. Men säkert finns också en viss anspänning!

Det med all rätta. Charlton är i medvind igen. Bowyer och spelarna har börjat förstå att lämna skönspelet till högre serier. I den här serien är det grislir och krigande som lönar sig. Nya förvärven, West Ham-lånet tillika U21irländaren Cullen, och Ward, landslagspelare för Nordirland kan nog passa bra i det. Krigare av stora mått. Cullen gjorde succéartad debut förra omgången och har sedan matchats rätt hårt för Irlands U21 i veckan. Ward gjorde ett inhopp för Nordirland och får nog göra debut mot Bradford direkt.  

För fortfarande gäckar en del skador Charlton. Backresen Bielik och dynamon Pratley är borta ett par veckor efter senaste matchen. Forster-Caskey och Clarke borta sen tidigare med korsbandsskador. Liljegrens favorit Ajose vilar nog också. Men jag tycker det börjar ljusna lite och värvningarna är positiva. Det kan nog också vara skönt för laget att vara lite på resande fot då det kan vara svårt att hålla sig ifrån missnöjet som råder bland personal och supportrar kring the Valley. 

Jag känner en sorts övertro på att Charlton är bättre än man visat hittills. Vad jag får den känslan ifrån vet jag ärligt talat inte, men så är det. Omgång efter omgång. Därmed är också grunden till bottelös besvikelse vid förluster i denna serie lagd. 2011/12 vann vi League One med endast fem förluster och över hundra poäng. Sen kom några år i Championship. Sen kom Roland Ducharselet. Vi åkte ur Championship direkt. Bara ryktet att han är på väg bort kan bära upp Charlton till en strålande säsong! 

Vi har slagit in på en förlustfri rad och vi fortsätter så mot krislaget Bradford! 

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bauer
Pearce
Sarr


Lapslie
Cullen
Grant
Page

Taylor
Ward

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-09-14