Inför matchen Barnsley - Charlton

League One: Oakwell, lör 29 dec kl 16:00

Charlton reser till Yorkshire för en drabbning med toppkonkurrenten Barnsley. Kan ett decimerat Londonlag stjäla med sig tre poäng hem?

Lee Bowyer står inför en riktigt tuff match i den hektiska jul- och nyårsperioden. Traditionen med konstant fotboll under helgfirandet står sig stark i England, och likaså Charltons skadeproblematik. Åtta A-lagsspelare är ute ur leken för Bowyer, däribland Joe Aribo och George Lapslie. Det är alltså framför allt mittfältet som är svårt sargat. Trots detta har Charlton gjort riktigt bra resultat på sistone, om vi räknar bort den snöpliga förlusten i Coventry på annandagen.

Det står dock klart att matchen mot Barnsley blir ett kraftprov som heter duga. Yorkshirelaget är efter en lite svag höst obesegrade i tre raka matcher och har inte förlorat en enda gång hemma på Oakwell den här säsongen. Samtidigt är ett av de lag som rönt framgång mot Barnsley den här säsongen just Charlton, som tog en stark seger på The Valley i oktober. Karlan Grant stod för målen då. Dags igen imorgon?
 

Trolig laguppställning

Steer

Dijksteel
Bauer
Pearce
Solly

Reeves
Pratley
Bielik

Fosu

Grant
Taylor

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-12-28, 16:00