Matchrapport Shrewsbury - Charlton

League One: New Meadow, Tis 17 apr kl 19:45
Resultat:
 0 - 2  (0 - 0)
Domare: D Handley
Publik: 5 838


 

Målgörare
                     74, Pearce
98, Magennis

Jag visste det! Charlton är bäst! Shrewsbury må var högre placerade men när det verkligen gäller kliver Charlton fram och dominerar denna serie. Nu ligger vägen till kvalspel öppen och jag blir förvånad om inte Charlton tar steget upp till Championship i år. Vilket lag! Vilket gäng! 

Bowyer straffbänkade flera spelare som inte visade rätta viljan mot Scunthorpe i lördags. Rätt beslut. Vår eget skötebarn Aribo var ursäktad med ett blåmärke på hakan att vårda. I övrigt ställdes Dasilva, Reeves, Ajose, Zyro och Kaikai. Sex ändringar alltså. Go Bowyer! 

Shrewsbury började matchen försiktigt och hade självklart respekt för det mer meriterade Charlton. Man försvarade sig dock bra och turligt. Det var som att man trodde att man med ett tätt försvarsspel skulle kunna rädda en poäng mot det hungriga laget från SE7. En taktik som inte höll. Matchen föreföll jämn och spännande ända in i andra halvlek, men Charlton hade allt under god kontroll.

Det var bara vara en tidsfråga innan Charlton skulle få in en boll och avgöra tillställningen. När Shrewsburys spelare kvarten kvar inte kunde fånga in Fosu på annat sätt än att fälla honom, steg Forster-Caskey fram och slog in frisparken i straffområdet. Där visade vår rese och kung och frälsare till mittback att lilla Shrewsburys backar inte har styrka nog att hålla emot när en Stuart Pearce bestämmer sig för att göra mål. Nicken satt klockrent i nätmaskorna. Booom! Efter detta tror jag alla i Shrewsburys lag kämpade med gråten i halsen.

Domaren hade hittat åtta övertidsminuter och, ok, det var ju bara att spela av dessa. Så inte för att man behövde, men för att liksom visa hur man leker hem en match mot en byhåla i norr fick Magennis sätta tvåan. Shrewsbury försökte desperat och patetiskt att skicka fram sin målvakt för att rensa bort bollen mitt på egen planhalva. Herregud! Vad trodde de? Där möter han vår vassa spjutspets Magennis som skojar bort honom och placerar bollen i det övergivna Shrewsburymålet. 

Ingen skugga över Shrewsbury. De gjorde så gott de kunde på sin lilla arena. Charlton är ett självklart lag för kvalet och nu är det bara att knyta ihop säcken de omgångar som återstår. Vi ses på Wembley! 

Laguppställning Hemmalag

Henderson

Bolton
Nsiala (86)
Sadler
Lowe


Whalley (46)
Jones (75)
Nolan
Godfrey
Rodman

Morris
                                 
Eisa (46)
Morris (75)
John-Lewis (86)
Gnahhoua
MacGillivray
Hendrie
Payne

Laguppställning Bortalag

Amos

Dijksteel
Bauer
Pearce
Page

Forster-Caskey
Konsa

Marshall (75)
Malvididi (90**)
Fosu (90*)

Magennis
                                                                 
Phillips
Reeves (75)
DaSilva (90*)
Lennon (90**)
Kashi
Ajose
Zyro

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-04-18