Matchrapport Scunthorpe - Charlton

League One: Glanford Park, lördag 25 okt kl 16:00
Resultat:
  2 - 0  (0 - 0)
Domare: K Johnson
Publik: 4 307


 

Målgörare
61, Morris
63, Morris

En avbytare avfyrade en dubbelsalva och sabbade lördagen för Charlton. Sexpoängsmatchen slutade till hemmalagets fördel.

Charlton var med i matchen i ungefär en timme. Sedan gick allt åt skogen. Så här dagen efter beskriver tränaren Karl Robinson sig som "fortfarande i chocktillstånd".

Patrick Bauer var tillbaka i försvaret på grund av Ben Reeves skada, med en i övrigt oförändrad startelva för bortalaget. Charlton spelade relativt bra i första halvlek och hade ett antal bra chanser, men Matt Gilks i Scunthorpes mål visade upp fina kvaliteter och gjorde snygga räddningar. Även Ben Amos i Charltons mål fick lov att ta hand om farliga framstötar från the Iron, som hemmalaget kallas.

Scunthorpe hade gjort ett byte redan i 17:e minuten och i halvtidsvilan kom ytterligare ett, när Josh Morris klev in på banan. Första kvarten av halvleken stod Charlton upp bra och hade bland annat en fin chans från Josh Magennis. Efter dryga timmen spelad fick Scunthorpe en frispark i bra läge lite till vänster om mitten, en bit utanför straffområdet.

Inbytte Morris klämde till med en riktigt fin skruv från sin vänsterfot och ledningsmålet var ett faktum. Därefter han Charlton knappt sätta igång spelet igen förrän Morris var framme på nytt. Han fick tag i bollen ute till vänster, drev den inåt mitten och skruvade in ett otagbart skott i högra hörnet, denna gången med sin högerfot.

Charlton fortsatte oförväget att anfalla men hade svårt att ta sig in i matchen. Man ville ha straff i 84:e minuten, men domare Johnson tyckte inte att Naby Sarr blev tillräckligt nedbrottad för att han skulle blåsa. Ett tråkigt resultat för Charlton, inte minst eftersom detta var en match mot en toppkonkurrent, som nu drar ifrån. Nästa match är redan på tisdag, då Peterborough står för motståndet.
 

Laguppställning Scunthorpe

Gilks

Clarke (17)
Wallace
Ojo
Madden

Bishop
Hopper
Lewis (45)
Adelakun

Burgess
McArdle

                                 
Watson (målvakt)
Crofts (76)
Goode
Holmes (17)

Morris (45)
Townsend
van Veen

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Konsa
Bauer (70)
Sarr

Forster-Caskey
Kashi

Marshall (85)
Holmes
Dasilva

Magennis
                                                                 
Phillips (målvakt)
Ahearne-Grant (70)
Aribo
Dijksteel
Dodoo
Hackett-Fairchild (85)

Jackson

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-11-26, 19:34