Matchrapport Fleetwood Town - Charlton

League One: Highbury Stadium, Lördag 30/9, 16:00
Resultat: 1 - 3  (1 - 2)
Domare: S Stockbridge
Publik: 3 009

 

Målgörare
25 B Grant 13, Fosu
39, Fosu
71, Fosu

Just som orosmolnen började hopa sig efter fyra matcher utan vinst så gav Charltons spelare svar på tal och tvålade dit Fleetwood Town ordentligt på bortaplan. Nu återstår att se om Robinson kan förmå sina mannar att behålla den goda formen under det fjorton dagar långa uppehållet till hemmamatchen mot Doncaster.

Robinson har efter flera av de senaste matcherna sagt att Charlton har domineart spelet men inte lyckats utnyttja sina chanser. Objektiva matchrapporter har inte varit lika eniga i sina konklusioner varför osäkerheten hos mig sakta krupit sig på. De senaste säsongerna har vi allt för ofta fått vara med om nervkittlande bergochdalbanor i slutet av säsongerna till följd av en allt för lång vandring i dödsskuggans dal under hösten, de fyra föregående matcherna pekade på att historien kanske var på väg att upprepa sig.

Inför matchen flaggade Robinson om två nya skador men ville inte namnge dem innan matchen. Det visade sig att Solly var en av dem och det återstår att se om han är skadad eller om det är hans gamla skada som normalt inte medger mer än en match per vecka. I övrigt såg laguppställnigen likadan ut som mot matchen mot Walsall så vem den andra skadan avsåg får förbli ett olöst mysterium. Däremot var det synnerligen förvirrande att försöka skaffa sig en uppfattning om formeringen i laget, ta gärna en titt på tex Sky så förstår ni vad jag menar.

Efter en något trevande inledning så släppte nerverna efter att Fosu gjorde matchens första mål för Charlton, vackert innickat efter inlägg från Holmes. Även om Fleetwood utjämnade cirka tio minuter senare så behöll Charlton greppet om matchen. Både Fosu och Magennis hade goda möjligheter att utöka ledningen innan Fosu gjorde sitt andra mål för dagen en stund innan halvlek.

Owe Rösler stuvade om i formationen hos hemamlaget inför andra halvlek genom en offensiv 4-3-3 uppställning i avsikt att komma tillbaka in i matchen. Charlton behöll dock spelövertaget och utnyttjade effektivt att de var fler spelare på mittfältet. Varken bortasupportrarna eller manager Robinson hade inte sett ett så positivt laddat Charlton tidigare under säsongen och de fortsatte att dominera matchbilden. Det var därför inte orättvist när de utökade ledningen i mitten av andra halvlek men kanske något oväntat att det gjordes genom att Fosu fullbordade sitt hat-trick, det 49:onde i klubbens ligahistoria. Personligen så går tankarna tillbaka till Kevin Lisbie som nästan på dagen för 14 år sedan gjorde ett högst oväntat hat-trick hemma mot Liverpool.

I slutsekunderna var Forster-Caskey ytterst nära att definitivt punktera matchen efter att ha blivit elegant framspelad av Magennis men målet dömdes bort för offside. Den långa resan hem till London kändes nog betydligt lättare än dito hemfärd från Walsall i tisdags. Matcheb hemma mot Peterborough nästa lördag har blivit uppskjuten på grund av landslagsuppdrag hos Charlton, nytt speldatum ännu okänt. Nästa match blir därför hemma mot Doncaster 14 oktober och då hoppas jag verkligen att Charlton visar upp ett lika bländande spel som de gjorde igår mot Fleetwood eftersom vi är tio glada tillresta supportrar som vill se en bjärt kontrast till det som presterades borta mot Swindon förra året.

Laguppställning Fleetwood Town

Cairns

Coyle (46*)
Bell
Eastham (68)
Pond

Hiwula
Dempsey
Grant
Bolger

Glendon** (46)
Cole
                                 
Neal
Burns
Cargill
Ekpolo (46*)
Hunter (68)
O’Neill (46**)
Sowerby

Laguppställning Charlton

Amos

Sarr
Konsa
Bauer
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey
Fosu (82)
Clarke (50)

Holmes (93)
Magennis
                                                                 
Phillips
Aribo (93)
Dijksteel
Dodoo
Jackson
Marshall (50)
Reeves (82)

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2017-10-01, 08:23.