Matchrapport Charlton - Southend

League One: The Valley , Lör 9 Sep kl 16:00
Resultat:
2 - 1  (0 - 0)
Domare: C Ward
Publik: 12 229


 

Målgörare
65, Magennis 78, White         
68, Holmes

Det går bra nu! Fem segrar på sex matcher parkerar oss på andra plats i ligan. Trots att spelet inte övertygar så har marginalerna hittills varit mestadel på vår sida. 

Solen sken från en blå himmel och förväntningarna från publiken var förhoppningsfulla efter säsongens tidigare resultat. Ett intakt lag från senaste vinsten borta mot Oldham samt förstärkning av Magennis och Dasilva som var tillbaka efter landslagsuppdrag. Förutsättningarna inför gårdagens match var de allra bästa.

Utifrån tabelläget inför matchen och favör av hemmaplan hade de flesta ställt in sig på en intensiv press av hemmalaget men av det blev det intet. Det var istället Southend som stod för det kreativa spelet och som lyckades skapa ett flertal chanser under matchens första halvtimme. Avsaknad i skärpa i avsluten samt ett välspelande försvar gjorde att Amos ändå inte hade några problem att hålla undan. Det dröjde till 24 minuten innan Kashi skapade Charltons första målchans genom ett långskott. Det blev startskottet till en vändning och Charlton skapade sedan ett flertal chanser innan halvtidsvilan men målen lyste fortfarande med sin frånvaro.

Southend inledde andra halvleken piggast innan Charlton åter tog över taktpinnen. Spelet böljade lite fram och tillbaka men det var hemmalaget som hade de bästa chanserna men bolluslingen ville liksom inte in. Och så plötsligt så exploderade allt i något som skulle bli matchavgörande. En kontring inkluderande Dasilva, Fosu och Solly som slog det avgörande inlägget till Magennis som tryckte in ledningsmålet med en kraftfull nick som gav den förlösning matchen behövde. 

Hemmapubliken hann knappt sätta sig ned innan det var dags att jubla igen. Holmes vände och vred utanför straffområdet och lyckades vända bort sina bevakare, drev in mot straffområdet och tryckte till en ordentlig stänkare som smet in alldeles innanför stolpen. Både Maggennis och Holmes har därmed gjort tre mål var och det är kanske det som känns bäst vad gäller det offensiva spelet, dvs att inte vara beroende av en spelare. Många trodde kanske att matchen var avgjord men Southend ville annat. Efter en hörna fick White storma in helt omarkerad och kunde elegant trycka in reduceringen, inte helt olikt Magennis ledningsmål. 

Nerverna kom in mer och mer i matchen som de brukar göra när man bara har ett mål upp. Med cirka sju minuter kvar av ordinarie tid skapade Southend sin klart bästa chans efter en tilltrasslad situation där Amos blev överspelad. Bollen gick ut till Leonard som från si så där sju - åtta meter dundrade på men Magennis spelade assisterande målvakt och kunde som tur var rensa bort bollen någon meter innan mållinjen.

Trots oväntat många tilläggsminuter lyckades Charlton hålla undan med nerverna halvt utanpå kroppen och kunde därmed inkassera sin femte seger på sex omgångar vilket placerar oss på andra plats, en poäng efter Shrewsbury som tog över ledningen när både Scunthorpe och Peterborough tappade poäng. Två matcher kommande vecka som kan, om allt går vår väg, ge oss ett fantastiskt läge inför fortsättningen. Wigan hemma på tisdag och Gillingham borta på lördag ser båda ut som klart möjliga segrar.

Bilder från gårdagens match hittar ni här.

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Pearce
Bauer
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey
Holmes (86)
Fosu (89)

Clarke
Magennis

                                 
Phillips
Aribo
Dodoo (86)
Hackett-Fairchild
Jackson
Konsa (89)
Sarr

Laguppställning Southend

Oxley

Bwomono
White
Ferdinand
Hendrie (75*)

McGlashan (61)
Leonard
Timlin
Kightly

Cox (75**)
Ranger
                                                                 
Smith
Demetriou (75*)
Fortuné
Kyprianou
McLaughlin (61)
Robinson (75**)
Yearwood

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-09-10, 18:00