League One/Play off: The Valley , Torsdag 10/5 kl 20:45
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: Simon Hooper
Publik: 14367

79, Jon Nolan

I en jämn men inte så välspelad match förlorade tyvärr Charlton första matchen av två hemma på The Valley med 0-1.

Första matchen i kvalet till The Championship blev kanske inte riktigt som vi hoppades på när Shrewsbury vann på The Valley med enda målet.

Många hade nog ganska stora förväntningar på denna matchen, men tyvärr tyckte jag inte Charlton kom upp i klass för att ha en chans att vinna denna matchen.
Inte för att Shrewsbury var så mycket bättre, men de hade ett stabilare lagbygge och en mer homogen startelva än Charlton där spelet/spelarna spretade mer.

Första halvlek var en jämn historia och visst fanns det lite halvchanser åt båda hållen men att det stod 0-0 i paus kändes logiskt.
Men sedan var det gästande Shrewsbury som angav tonen i andra halvlek och även om de inte skapade några jättechanser så var de bortalaget som höll i taktpinnen för det mesta.
Sedan när man fick sin chans så tog man den och vilket mål sedan, där Jon Nolan mycket snyggt sköt rakt upp i krysset efter 79 minuter.
Detta skulle visa sig bli enda målet i matchen även om Charlton hade sin bästa chans på övertid då bortalaget rensade undan Patrick Bauers nick på mållinjen !

Men det är bara att bryta i hop och komma igen där vi redan på söndag har möjlighet att spela oss vidare till kvalfinalen på Wembley.
Men då krävs en bättre insats än i går kväll och framförallt måste vi bli farligare framåt och våra forwards Nicky Ajose och Josh Magennis var bleka i går.
Något som dock gav lite hopp var när Tariqe Fosu och Joe Aribo kom in, det blev bättre fart och rörlighet, så förhoppningsvis får vi se båda dessa herrar i startelvan på söndag.