Inför matchen Walsall - Charlton

League One: Bescot Stadium, Tisdag 26/9, kl 20:45

Då var det dags för tisdagsmatch igen!

Vårt kära Charlton, tillika tabellsjuan, går in i ny omgång och möter Walsall på bortaplan, för närvarande på 13 plats i tabellen.

Lagen har spelat mot varandra åtta (8) gånger i League 1 sedan 2009 (mötet före 09 var 02 i FA-cupen). Senast lagen möttes i en septemberkamp var 1987, då vann Charlton med 3-0. Att göra en kopia från 1987 låter tilltalande men det finns inget mönster i de senaste åtta (8) matcherna lagen emellan, utan mötena har resulterat i tre 1-1 matcher, två vinster för Walsall och tre vinster för Charlton. Största vinsten under de 8 senaste har inte varit med mer än två mål och matchen med flest mål resulterade i ynka 3 mål. Kan vi hoppas på bättre  resultat denna gång?

Charlton har två förluster och en lika i bagaget och Walsall har en lika och två vinster.  Utan att överdriva så känns det helt omöjligt att sia om vilket lag som kommer att vinna. Efter matchen mot Bury så påtalade Magennis att han var besviken att Charlton inte lyckades vinna trots att bra chanser skapades och att det ”lätt” kunde blivit både 2 och 3 -1. Det låter onekligen positivt inför kampen mot Walsall. Men! Walsalls första bortavinst mot Oxford i lördags kommer troligtvis fungera som extra vind under vingarna och det kan störa våra chanser.

Ricky Holmes är tillbaka efter avstängning samtidigt som Kashi, Clarke och Pearce är i behov av vila. Det kan kanske öppna upp för att Ahearne-Grant och Aribo startar? Vi får se hur Robinson hanterar behovet av vila och behovet av att rotera fram en vinnande elva.  På tal om precis nämnda spelare så står det nu klart att vi sponsrar bådas hemmatröjor och det går även att se, i en lite väl stor och dåligt upplöst bild, på hemsidan under varje spelares information.

Trolig laguppställning

Ben Amos

Chris Solly
Jason Pearce
Jay Dasilva
Patrick Bauer

Ahmed Kashi
Billy Clarke
Jake Forster-Caskey
Ricky Holmes

Tarique Fosu-Henry
Josh Magennis

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2017-09-25