Inför matchen Southend - Charlton

League One: Roots Hall , Tisdag 26/12 kl 14:00

Boxing Day och Charlton kämpar för att hålla sig flytande. Vi är just över ytan för närvarande, dvs fortfarande topp sex, men laget sjunker sargade av skador. 

Det ÄR lika för alla lag och Charlton har självförvållat sedan länge en tunn trupp, men blir det inte väl slumpartat och nästan fotbollsfientligt när tabellen speglas av vart lags möjlighet att hålla sin A-trupp skadefri i ett närmast löjligt tätt matchprogram cuper inräknade? Jag tror att få lag i Charltons situation skulle klara av att nå sina mål och vi kan tacka klubbens renomerade akademi för att det finns välutbildade spelare att kasta in just nu. 

Senast avslutade Charlton matchen mot Blackpool med sex ungdomsspelare samt med Magennis och Jackson med feberkänslor. Det höll ändå på att gå vägen vilket visar att det finns hopp inför våren när ordinarie spelare är tillbaka. Men det brinner och ska Charlton klara det, dvs nå playoff i maj, så det vill till att nya spelare glider in genom januarifönstret. Inte minst eftersom det visat sig att Clarke är borta resten av säsongen.    

Southend har också ett relativt prekärt truppläge, inte minst på målvaktssidan. Troligen står en debutant mellan stolparna i den här matchen. Laget har också efter en period av tappade poäng tvingats börja blicka ner mot det nedre strecket i tabellen då man inte som Charlton kan falla tillbaka på en helgjuten höst. Så vi kan räkna med att det är många spända anleten på dem som får ansvaret i eftermiddag. I båda lagen. 

Charlton är favoriter trots bortaplan och känslan är att de trots alla skador (Holmes kan vara tillbaka till den här matchen btw) har det större kunnandet, men hur många gånger har man inte blivit förvånad över insatsen? Vinster och förluster när man minst anar det - Charlton anno 17/18. Frustrerande. Men än är vi med däruppe. COYR!  

Trolig laguppställning

Amos

Dijksteel
Sarr
Lennon
Dasilva

Konsa

Aribo
Ahearne-Grant
Kashi

Holmes
Magennis

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-12-26