Inför matchen Rotherham - Charlton

League One: New York Stadium, Lör 26 aug kl 16:00

Det bär av till Yorkshire för ett av säsongens på pappret tuffare möten när Charlton tar sig an Rotherham United. Spelplatsens namn för tankarna någon helt annanstans. Efter utträdet ur ligacupen är det läge att fokusera på serien.

Lördagens bortamatch äger rum på arenan med det lustiga namnet New York Stadium, ett typiskt nybygge utan större charm, åtminstone vad man kan se på bilderna. Det är nyligen nedflyttade Rotherham United som står för motståndet, och det är just där som denna arena ligger, snarare än vid Hudsonflodens strand. Det faktum att "The Millers" spelade i Championship förra året innebär att detta på pappret är en av årets svårare bortamatcher.

Lördagens hemmalag har inte imponerat i säsongsinledningen, med endast tre inspelade poäng på de första tre matcherna. På hemmaplan blev det dock 5-0 mot Southend, vilket kan vara en varningsklocka. I försvarslinjen hittas som så ofta en gammal akademiprodukt från Charlton, nämligen Semi Ajayi, som kom till Rotherham från Cardiff under sommaren.

För Charlton har säsongen börjat relativt bra, och senaste insatsen i serien var den imponerande 4-1-segern mot Northampton Town i helgen som gick. Det väntade utträdet ur ligacupen mot Norwich i veckan innebär inga större förändringar i startelvan för den här lördagsmatchen, då laget för en gångs skull höll sig skadefritt. Mitt tips på startuppställning syns nedan. Tips på hur matchen går? Charlton kämpar sig till en poäng, 1-1.

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Holmes
Clarke
Fosu

Magennis

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-08-25, 09:41