Inför matchen Oxford - Charlton

League One: Kassam Stadium, tisdag 17/10 kl 20:45

Charlton är med i toppstriden och far till Malmö 2010/Oxford för en viktig match. Två lag i bra form borgar för en rejäl kamp.

Den som följt Allsvenskan genom åren, och kanske framför allt Malmö FF, känner till Oxford Uniteds tränare Josep "Pep" Clotet Ruiz. SM-guld som andreman bakom Roland Nilsson 2010, katastrof och kicken efter bara några månader i Halmstads BK året därpå. Karriären tog dock fart igen i England och spanjoren leder nu gultröjade Oxford, för närvarande sexa i ligan. Med sig i truppen har han tre bekantingar från när det begav sig i Skåne, nämligen brasilianske ytterbacken Ricardinho (startelvan) och de två skadeförföljda skåningarna Agon Mehmeti och Ivo Pekalski (förmodligen inte ens på bänken).

Charlton har spottat upp sig efter en liten dipp i september och är nu obesegrade i de senaste fyra matcherna. De två senaste har dessutom bjudit på vinst, inte minst trevligt när Swedish Addicks är på besök, som i helgen som gick. Nu är det alltså tisdagsmatch och ett motstånd som inte är helt lätt att avgöra kalibern på. Det är Oxfords andra säsong i League One efter en tidigare sejour längre ner i systemet. Tre raka segrar borgar dock för att det inte blir någon munsbit.

Karl Robinson lär vilja ställa upp ett lag som i mycket liknar det som slog Doncaster hemma på The Valley i lördags. Kanske kommer det se ut som det nedan?

Jag vågar inte säga att Charlton tar hem den här "sexpoängaren", men en pinne ska grabbarna väl kunna knipa?

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Konsa
Bauer
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Holmes
Clarke
Fosu

Magennis

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-10-16