Inför matchen Charlton - MK Dons

League One: The Valley , Lördag 18/11 kl 16:00

Efter tre veckors långt uppehåll är det dags att utkräva revansch mot tidigare mediokra resultat hemma mot MK Dons. Charltons form är god men Robinsons trupp är allt annat än bred, speciellt på forwardssidan. Trots speluppehåll har Charlton lyckats klättra en placering och skall man behålla tredjeplatsen är det inget annat är trepoängare som räknas.

Förra veckans toppmöte hemma mot ligaledande Shrewsbury blev uppskjuten till slutet av januari på grund av landskamper. Det innebär att vi har sju poäng upp till dem med en match mindre spelad samtidigt som de jagande lagen har lika många eller några poäng mindre med två matcher mer spelade än oss. Läget är så att säga gynnsamt just nu. Vinsterna har radat upp sig på sistone, bortsett från den betydelselösa cupmatchen mot Portsmouth, och förra ligaförlusten hittar vi i debaclet borta mot Gillingham 16 september. Men bortsett från vinsten borta mot Fleetwood är det idel uddamålsvinster så det känns som om vi dansar på en knivsegg, stolpe in kan lätt bytas mot stolpe ut om man inte ger turen tillräckligt stort utrymme.

Megennis gjorde hyfsat många mål förra säsongen och var även bra i EM. Den här säsongen har han saknat skärpan framför mål, han känns inte alls lika hungrig längre, vad saknas? Dessvärre är alternativen lika många som kapitalister i Nordkorea och Robinson uttrycker återkommande sin frustration över avsaknaden av forwardalternativ. Den inlånade Dodoo verkar inte falla Robinson i smaken och de sista veckorna har han återkommande pratat om att sätta upp backen Sarr i anfallet. Skulle enligt Robinson bli den största anfallaren i ligan och det kan förstås åtminstone bidra till att sysselsätta två backar vilket skulle kunna skapa större spelyta för mittfältarna.

I avsaknad av målfarliga forwards har Fosu tagit steget fram och tryckt in sex mål på de sista sex ligamatcherna. Därför blev alla oroade när han fick kliva av redan efter nio minuter i den betydelselösa cupmatchen mot Portsmouth. Ryktena talar för att han skall vara återställd och åter ingå i morgondagens startelva. 

Gästande MK Dons vann senast hemma mot Fleetwood i sann Charltonanda, dvs 1-0, i övrigt har de två oavgjorda och två förluster i de fem senaste matcherna. De parkerar för närvarande på fjortonde plats åtta poäng bakom Charlton med två matcher mer spelade. Det mesta talar således för Charlton förutom förra säsongens möte där MK Dons vann med 2-0. Jag hoppas att revanschlusten och den rådande formen talar till Charltons fördel och att de ger tillbaka med samma mynt, vinst med 2-0!

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Konsa
Sarr

Kashi
Forster-Caskey
Fosu 
Clarke 
Holmes

Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-11-17, 21:27.